Finlex - Till startsidan
Finlands författningssamling

149/1994

Finlands författningssamling

Författningarna i Finlands författningssamling både i textform och som tryckoptimerade pdf-filer

Förordning om ändring av bilagan till förordningen om kvantitativa begränsningar som tillämpas i landets utrikeshandel

Typ av författning
Förordning
Meddelats

Den ursprungliga författningens text

I de ursprungliga författningstexterna görs inga ändringar eller rättelser. Ändringarna och rättelserna syns i de uppdaterade författningarna och i pdf-versionerna av författningssamlingen.

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till handels- och industriministeriets verksamhetsområde

ändras underavdelning A i del III samt del IV i förteckningen i bilagan till förordningen den 29 december 1989 om kvantitativa begränsningar som tillämpas i landets utrikeshandel ( 1301/89 ), dessa sådana de lyder, under avdelning A i del III i förordning av den 12 februari 1993 (180/93) och del IV i förordningen den 22 december 1993 (1352/93) samt

fogas till slutet av del III, sådan den lyder delvis förändrad genom förordningen av den 25 januari 1993 (65/93) en ny underavdelning C, så som framgår av nedanstående bilaga.

Denna förordning träder i kraft den 1 mars 1994.

Helsingfors den 25 februari 1994

Republikens President MAUNO KOIVISTOMinister Pertti Salolainen

Förteckning över länder och varor som avses i förordningen om kvantitativa begränsningar som tillämpas i landets utrikeshandel

III. Varor för vilka importlicens krävs

A. Varor

Kapitel 1

Levande djur

ur 01.05

Levande fjäderfö för användning av köttet

ur 01.06

Andra levande djur för användning av köttet

Kapitel 2

Kött och andra ätbara djurdelar

2.07

Kött och andra ätbara delar av fjäderfä enligt position 01.05, färska, kylda eller frysta

Kapitel 3

Fisk samt kräftdjur, blötdjur och andra ryggradslösa vattendjur

ur 03.02

Färsk eller kyld fisk, med undantag av fiskfiler och annat fiskkött enligt position 03.04:

- Laxfisk

- Strömming

ur 03.03

Fryst fisk, med undantag av fiskfiler och annat fiskkött enligt position 03.04:

- Laxfisk

- Strömming

ur 03.04

Fiskfiler och annat fiskkött (även hackat eller malet), färska, kylda eller frysta:

- Av fiskfilerna laxfil (Salmo salar, Hucho hucho och arter av släktet Oncorhynchus) dock icke djupfrysta; av övrigt fiskkött laxfisk och strömming

Kapitel 4

Mejeriprodukter; fågelägg; naturlig honung; ätbara produkter av animaliskt ursprung, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans

4.09

Naturlig honung

4.1

Ätbara produkter av animaliskt ursprung, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans

Kapitel 6

Levande träd och andra levande växter; lökar, rötter och dylikt; snittblommor och snittgrönt

ur 06.03

Snittblommor och blomknoppar av sådana slag som är lämpliga till buketter eller annat prydnadsändamål, friska:

Förtullade under tiden 1.3.-30.11.

Kapitel 7

Köksväxter samt vissa ätbara rötter och stam- eller rotknölar

7.02

Tomater, färska eller kylda

- Förtullade under tiden 1.4.-14.10.

ur 07.05

Cikoria (arter av släktet Cichorium)

- Förtullade under tiden 1.4.-14.11.

ur 07.09

Andra köksväxter, färska eller kylda:

- Selleri, annan än rotselleri

ur 07.11

Köksväxter, tillfälligt konserverade (t.ex. med svaveldioxidgas eller i saltvatten, svavelsyrlighetsvatten eller andra konserverande lösningar) men olämpliga för direkt konsumtion i detta tillstånd:

- Gurkor; andra med svaveldioxidgas tillfälligt konserverade växter än sparris, kapris, oliver och sockermajs

Kapitel 8

Ätbara frukter och nötter; skal av citrusfrukter eller meloner

ur 08.12

Frukter och nötter, tillfälligt konserverade (t.ex. med svaveldioxidgas eller i saltvatten, svavelsyrlighetsvatten eller andra konserverande lösningar) men olämpliga för direkt konsumtion i detta tillstånd:

- Jordgubbar, hallon, krusbär och vinbär

Kapitel 12

Oljefrön och oljehaltiga frukter; diverse andra frön och frukter; växter för industriellt eller medicinskt bruk; halm och foderväxter

12.01

Sojabönor, även sönderdelade

12.03

Kopra

ur 12.04

Linfrön, även sönderdelade:

- Linfrön som används för utfodring av djur, även sönderdelade

12.05

Raps- och rypsfrön, även sönderdelade

12.06

Solrosfrön, även sönderdelade

ur 12.07

Andra oljefrön och oljehaltiga frukter, även sönderdelade:

- Ricinusfrön, hampfrön, oiticicafrön, sesamfrön och bokollon som används för utfodring av djur; andra oljefrön och oljehaltiga frukter än senapsfrön

12.08

Mjöl av oljefrön eller oljehaltiga frukter, med undantag av mjöl av senapsfrön

ur 12.12

Johannesbröd, tång och andra alger, sockerbetor och sockerrör, färska eller torkade, även malda; fruktstenar och -kärnor samt andra vegetabiliska produkter (inbegripet orostad cikoriarot av varieteten Cichorium intybus sativum) av sådana slag som huvudsakligen används till människoföda, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans:

- Sockerbetor och sockerrör, färska eller torkade, även malda

ur 12.13

Halm och agnar av spannmål, oberedda, även hackade, malda, pressade eller i form av pelletar:

- Agnar i form av pelletar

Kapitel 15

Animaliska och vegatabiliska fetter och oljor samt spaltningsprodukter av dessa; beredda ätbara fetter; animaliska och vegetabiliska vaxer

15.01

Ister; annat svinfett och fjäderfäfett, utsmälta, även utpressade eller extraherade med lösningsmedel

15.02

Fett av nötkreatur, andra oxdjur, får eller getter, rått eller utsmält, även utpressat eller extraherat med lösningsmedel

15.03

Lardstearin, isterolja, oleostearin (presstalg), oleomargarin och talgolja, inte emulgerade, blandade eller på annat sätt beredda

ur 15.06

Andra animaliska fetter och oljor samt fraktioner av dessa, även raffinerade men inte kemiskt modifierade:

- Andra än klövolja för tekniska ändamål

15.07

Sojabönolja och fraktioner av denna, även raffinerade men inte kemiskt modifierade

15.08

Jordnötsolja och fraktioner av denna, även raffinerade men inte kemiskt modifierade

ur 15.09

Olivolja och fraktioner av denna, även raffinerade men inte kemiskt modifierade:

- Andra än råa

ur 15.10

Andra oljor erhållna enbart ur oliver samt fraktioner av dessa, även raffinerade men inte kemiskt modifierade, inbegripet blandningar av dessa oljor eller fraktioner med oljor eller fraktioner enligt position 15.09:

- Andra än rå olja och olja erhållen genom extrahering ur olivåterstoder med hjälp av kemikalier

15.11

Palmolja och fraktioner av denna, även raffinerade men inte kemiskt modifierade

15.12

Solrosolja, safflorolja och bomullsfröolja samt fraktioner av dessa, även raffinerade men inte kemiskt modifierade

15.13

Kokosolja (kopraolja), palmkärnolja och babassuolja samt fraktioner av dessa, även raffinerade men inte kemiskt modifierade

ur 15.14

Rapsolja, rypsolja, rovolja och senapsolja samt fraktioner av dessa, även raffinerade men inte kemiskt modifierade:

- Andra än senapsolja

ur 15.16

Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor samt fraktioner av dessa, helt eller delvis hydrerade, omförestrade (även internt) eller elaidiniserade, även raffinerade men inte vidare bearbetade:

- Andra än helt av fisk eller havsdäggdjur erhållna, hydrerad ricinolja (opalvax) och omförestrade sesam- och senapsoljor

ur 15.17

Margarin; ätbara blandningar och beredningar av animaliska eller vegetabiliska fetter eller oljor eller av fraktioner av olika fetter eller oljor enligt detta kapitel, andra än ätbara fetter och oljor samt fraktioner av dessa enligt position 15.16, dock icke flytande margarin och blandningar och beredningar som används såsom formsläppmedel

Kapitel 16

Beredningar av kött, fisk, kräftdjur, blötdjur eller andra ryggradslösa vattendjur

ur 16.02

Andra beredningar av konserver av kött, djurledar eller blod:

- Kalkonrulader

Kapitel 20

Beredningar av köksväxter, frukter, nötter eller andra växtdelar

ur 20.01

Köksväxter, frukter, nötter och andra ätbara växtdelar, beredda eller konserverade med ättika eller ättiksyra:

- Pickels

- Rödbetor

ur 20.07

Sylter, fruktgeler, marmelader, frukt- eller nötmos och frukt- eller nötpastor, beredda genom kokning, med eller utan tillsats av socker eller annat sötningsmedel dock icke av citrusfrukter beredda, äppelmos och kastanjmos

ur 20.09

Fruktsaft (inbegripet druvmust) och köksväxtsaft, ojäst och utan tillsats av alkohol, även med tillsats av socker eller annat sötningsmedel:

- Saft av jordgubbar och smultron, hallon, krusbär och vinbär även koncentrerade

Kapitel 21

Diverse ätbara beredningar

ur 21.02

Jäst (levande eller aktiv samt död eller inaktiv); andra encelliga mikro-organismer, döda (med undantag av vacciner enligt position 30.02); beredda bakpulver:

- Döda encelliga mikro-organismer, dock icke jäst och alger

Kapitel 23

Återstoder och avfall från livsmedelsindustrin; beredda fodermedel

23.04

Oljekakor och andra fasta återstoder från utvinning av sojabönolja, även malda eller i form av pelletar

23.05

Oljekakor och andra fasta återstoder från utvinning av jordnötsolja, även malda eller i form av pelletar

23.06

Oljekakor och andra fasta återstoder från utvinning av vegetabiliska fetter eller oljor, andra än de som omfattas av position 23.04 eller 23.05, även malda eller i form av pelletar

ur 23.09

Beredningar av sådana slag som används vid utfodring av djur, dock icke hund- eller kattfoder, fisklimvatten och vitaminer som tillsätts i foder eller tillskottsfoder

C. Varor som ingår i bilaterala avtal

2.01

Kött av nötkreatur, färskt eller kylt

2.02

Kött av nötkreatur, fryst

2.03

Kött av svin, förskt, kylt eller fryst

2.04

Kött av får och get, färskt, kylt eller fryst

2.07

Kött och andra ätbara delar av kalkon, anka, gås och pärlhöns, färskt, kylt eller fryst

2.1

Kött och andra ätbara delar av nötkreatur, saltlake, torkade eller rökta

4.06

Ost och ostmassa

8.11

Jordgubbar, frysta

16.01

Korv och liknande produkter av kött, andra djurledar eller blod; livsmedelsberedningar baserade på dessa produkter

16.02

Andra beredningar och konserver av kött, andra djurledar eller blod

IV. Varor för vilka exportlicens krävs

A. Varor i exporten till andra länder än de som är parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

ur 72.04

Avfall av skrot av järn

ur 89.08

Fartyg avsedda att huggas upp

B. Varor i exporten till andra länder än Estland, Europeiska frihandelssammanslutningens och Europeiska Unionens medlemsstater, Färöarna, Israel, Litauen, Lettland, Polen, Rumänien, Slovakiska republiken, Turkiet, Tjeckiska republiken samt Ungern

ur 26.20

Aska och återstoder (andra än från järn- och ståltillverkning) innehållande metaller eller metallföreningar

71.12

Avfall och skrot av ädla metaller eller av metall med platering av ädler metall

74.04

Avfall och skrot av koppar

76.02

Avfall och skrot av aluminium

78.02

Avfall och skrot av bly

79.02

Avfall och skrot av zink

80.02

Avfall och skrot av tenn

ur 81.01

Avfall och skrot av volfram

ur 81.02

Avfall och skrot av molybden

ur 81.03

Avfall och skrot av tantal

ur 81.04

Avfall och skrot av magnesium

ur 81.05

Avfall och skrot av kobolt

ur 81.06

Avfall och skrot av vismut

ur 81.07

Avfall och skrot av kadmium

ur 81.08

Avfall och skrot av titan

ur 81.09

Avfall och skrot av zirkonium

ur 81.10

Avfall och skrot av antimon

ur 81.11

Avfall och skrot av mangan

ur 81.12

Avfall och skrot av beryllium-, krom-, germanium-, vanadin-, gallium-, hafnium-, indium-, niob- (kolumbium-), rhenium- och tallium

ur 81.13

Avfall och skrot av kermeter

Till början av sidan