Finlex - Till startsidan
Finlands författningssamling

454/1993

Finlands författningssamling

Författningarna i Finlands författningssamling både i textform och som tryckoptimerade pdf-filer

Statsrådets beslut om ändring av vissa importavgifter och acciser

Typ av författning
Lag
Meddelats

Den ursprungliga författningens text

I de ursprungliga författningstexterna görs inga ändringar eller rättelser. Ändringarna och rättelserna syns i de uppdaterade författningarna och i pdf-versionerna av författningssamlingen.

Sedan till riksdagen avlåtits proposition med förslag till lagar om ändring av lagen om importavgifter och lagen om accis på livsmedelsprodukter, har statsrådet med stöd av 7 § lagen den 23 december 1977 om importavgifter (1008/77) och 12 § lagen den 7 december 1979 om accis på livsmedelsprodukter (868/79) vid föredragning från finansministeriet beslutat att för nedan nämnda varor uppbärs importavgift och accis på livsmedelsprodukter som följer:

1 §

Lagen om accis på livsmedelsprodukter tillämpas inte på produkter hänförliga till produktgrupperna 1-4 och 11-40 i den accistabell som ingår i lagen om accis på livsmedelsprodukter.

2 §

För varor som är nämnda i importavgiftstabell som bilaga uppbärs importavgift enligt importavgiftstabellen.

3 §

Detta beslut träder i kraft den 1 juni 1993.

Helsingfors den 19 maj 1993

Minister Ilkka KanervaFinansråd Lasse Valtonen

IMPORTAVGIFTSTABELL

Tulltariffposition

Varuslag

Koefficient *

Produktgrupp

Importavgift (mk/kg) **

Minimiimportpris (mk/kg)

2.01

Kött av nötkreatur eller andra oxdjur, färskt eller kylt:

10

- hela eller halva kroppar

(1,00)

1.

25,89

7,00

20

- styckat kött med ben:

- - ''kompenserade'' fjärdedelar

(1,00)

1.

25,89

10,00

- - oskiljbara eller åtskilda främre fjärdedelar

(0,80)

2.

20,71

10,00

- - oskiljbara eller åtskilda bakre fjärdedelar

(1,20)

3.

31,07

10,00

- - annat (t.ex. pistola)

(1,50)

4.

38,84

10,00

30

- benfritt kött:

- - inre filé

(1,72)

1.

44,53

70,00

- - yttre filé

(1,72)

2.

44,53

35,00

- - annat

(1,72)

3.

44,53

15,00

2.02

Kött av nötkreatur eller andra oxdjur, fryst:

10

- hela eller halva kroppar

(1,00)

1.

25,89

7,00

20

- styckat kött med ben:

- - ''kompenserade'' fjärdedelar

(1,00)

1

25,89

10,00

- - oskiljbara eller åtskilda främre fjärdedelar

(0,80)

2

20,71

10,00

- - oskiljbara eller åtskilda bakre fjärdedelar

(1,25)

3

32,36

10,00

- - annat (t.ex.pistola)

(1,50)

4

38,84

10,00

30

- benfritt kött:

- - främre fjärdedelarna, hela eller styckade i högst fem bitar, var fjärdedel som en skild del; ''kompenserade fjärdedelar'' i två delar, varav den ena innehåller den främre fjärdedelen styckad i högst fem bitar, och den andra innehåller den bakre fjärdedelen utan inre filén, som en bit

(1,25)

1

32,36

10,00

- - annat:

- - - inre filé

(1,72)

2

44,53

70,00

- - - yttre filé

(1,72)

3

44,53

35,00

- - - annat

(1,72)

4

44,53

15,00

2.03

Kött av svin, färskt, kylt eller fryst:

- färskt eller kylt:

11

- - hela eller halva kroppar

(1,00)

1

17,79

7,00

12

- - skinka, bog och bitar av dessa med ben:

- - - skinka och bitar av denna

(1,45)

1

25,80

13,50

- - - bog och bitar av denna

(1,12)

2

19,92

13,50

19

- - annat:

- - - framdelar (''fore ends'') och bitar av dessa

(1,12)

1

19,92

13,50

- - - kotlettrader (''loins'') och bitar av dessa med ben

(1,62)

2

28,82

13,50

- - - randigt sidfläsk och bitar av detta

(0,87)

3

15,48

10,00

- - - annat:

- - - - filé

(1,62)

4

28,82

36,00

- - - - annat

(1,62)

5

28,82

16,50

- fryst:

21

- - hela och halva kroppar

(1,00)

1

17,79

7,00

22

- - skinka, bog och bitar av dessa, med ben:

- - - skinka och bitar av denna

(1,45)

1

25,80

13,50

- - - bog och bitar av denna

(1,12)

2

19,92

13,50

29

- - annat:

- - - framdelar (''fore ends) och bitar av dessa

(1,12)

1

19,92

13,50

* N= kött av nötkreatur eller andra oxdjur

S= kött av svin

B= kött av fjäderfä

** Om förtullningsvärdet är lägre än minimiimportpriset, höjs importavgiften med ett belopp som motsvarar skillnaden.

- - - kotlettrader (''loins'') och bitar av dessa, med ben

(1,62)

2

28,82

13,50

- - - randigt sidfläsk och bitar av detta

(0,87)

3

15,48

10,00

- - - annat:

- - - - filé

(1,62)

4

28,82

36,00

- - - - annat

(1,62)

5

28,82

16,50

2.04

Kött av får eller get, färsk, kylt eller fryst:

10

- hela eller halva kroppar av får, färska eller kylda

(1,00)

1

25,89

7,00

- annat kött av får, färsk eller kylt:

21

- - hela eller halva kroppar

(1,00)

1

25,89

7,00

22

- - styckat kött, med ben:

- - - korta främre fjärdedelar (''short forequarters'')

(0,70)

1

18,12

7,00

- - - delar som benämns ''chines'' och/eller ''best ends''

(1,10)

2

28,48

7,00

- - - stekar

(1,30)

3

33,66

35,00

- - - annat

(1,30)

4

33,66

35,00

23

- - benfritt kött

(1,82)

1

47,12

35,00

30

- hela eller halva kroppar av lamm, frysta

(1,00)

1

25,89

7,00

- annat kött av får, fryst:

41

- - hela eller halva kroppar

(1,00)

1

25,89

7,00

42

- - styckat kött med ben:

- - - korta främre fjärdedelar (''short forequarters'')

(0,70)

1

18,12

10,00

- - - delar som benämns ''chines'' och/eller ''best ends''

(1,10)

2

28,48

10,00

- - - stekar

(1,30)

3

33,66

35,00

- - - annat

(1,30)

4

33,66

35,00

43

- - benfritt kött

(1,82)

1

47,12

35,00

50

- kött av get:

- - färskt eller kylt:

- - - hela eller halva kroppar

(1,00)

1

25,89

7,00

- - - korta främre fjärdedelar (''short forequarters'')

(0,70)

2

18,12

10,00

- - - delar som benämns ''chines'' och/eller ''best ends''

(1,10)

3

28,48

10,00

- - - stekar

(1,30)

4

33,66

10,00

- - - annat:

- - - - styckat kött med ben

(1,30)

5

33,66

35,00

- - - - styckat kött utan ben

(1,82)

6

47,12

35,00

- - fryst:

- - - hela eller halva kroppar

(1,00)

7

25,89

7,00

- - - korta främre fjärdedelar (''short forequarters'')

(0,70)

8

18,12

10,00

- - - delar som benämns ''chines'' och/eller ''best ends''

(1,10)

9

28,48

10,00

- - - stekar

(1,30)

10

33,66

10,00

- - - annat:

- - - - styckat kött med ben

(1,30)

11

33,66

35,00

- - - - styckat kött utan ben

(1,82)

12

47,12

35,00

2.05

Kött av häst, åsna, mula eller mulåsna; färskt, kylt eller fryst:

0.1

- benfritt

(1,30)N

1

33,66

15,00

0.9

- annat

(1,00)N

1

25,89

15,00

2.06

Andra ätbara delar av nötkreatur, andra oxdjur, svin, får, get, häst, åsna, mula eller mulåsna; färska, kylda eller frysta:

10

- av nötkreatur eller andra oxdjur, färska eller kylda:

- - delar som benämns ''thick skirt'' och ''thin skirt''

(1,72)N

1

44,53

-

- - annat

(0,75)N

2

19,42

-

- av nötkreatur eller andra oxdjur, frysta:

21

- - tunga

(0,75)N

1

19,42

-

22

- - lever

(0,75)N

1

19,42

12,00

29

- - annat:

- - - delar som benämns ''thick skirt'' och ''thin skirt''

(1,72)N

1

44,53

-

- - - annat

(0,75)N

2

19,42

-

30

- av svin, färska eller kylda:

- - lever

(1,21)S

1

21,53

7,00

- - annat

(0,88)S

2

15,66

-

- av svin, frysta:

41

- - lever

(1,21)S

1

21,53

7,00

49

- - annat

(0,88)

1

15,66

-

- andra:

80

- - färska eller kylda

(0,75)N

1

19,42

-

90

- - frysta

(0,75)N

1

19,42

-

2.08

Annat kött och andra ätbara djurdelar, färska, kylda eller frysta:

10

- av kanin eller hare

(1,00)S

1

17,79

-

20

- grodlår

(1,00)S

1

17,79

-

- andra:

90.2

- - kött av ren:

- - - benfritt

(1,72)N

1

44,53

25,00

- - - annat

(1,00)N

2

25,89

15,00

90.9

- - annat (dock ej valkött):

- - - benfritt (Anm.)

(1,72)N

1

44,53

25,00

- - - annat (Anm.)

(1,00)N

2

25,89

15,00

Anm. till underposition 02.08.90.90. För kött och ätbara delar av fågelvilt hänförliga till denna underposition uppbärs i importavgift högst 0,90 mark per kilogram.

2.09

Svinfett, inte innehållande kött, och fjäderfäfett (inte utsmält); färska, kylda, saltade, i saltlake, torkade eller rökta:

0.1

- svinfett:

- - underhudsfett:

- - - färskt, kylt, fryst, saltat eller i saltlake

(0,40)S

1

7,12

-

- - - torkat eller rökt

(0,44)S

2

7,83

-

- - annat

(0,24)S

3

4,27

-

0.9

- fjäderfäfett (Anm.)

(1,00)B

1

6,87

-

Anm. till underposition 02.09.00.90. För färskt, kylt eller fryst fjäderfäfett, hänförligt till denna position, uppbärs i importavgift högst 0,90 mark per kilogram.

2.1

Kött och andra ätbara djurdelar; saltade, i saltlake, torkade eller rökta; ätbart mjöl av kött eller andra djurdelar:

11

- kött av svin:

- - skinka, bog och bitar av dessa, med ben:

- - - saltade eller i saltlake:

- - - - skinka och bitar av denna

(1,45)S

1

25,80

13,50

- - - - bog och bitar av denna

(1,12)S

2

19,92

13,50

- - - torkade eller rökta:

- - - - skinka och bitar av denna

(2,82)S

3

50,17

13,50

- - - - bog och bitar av denna

(2,22)S

4

39,49

13,50

12

- - randigt sidfläsk och bitar av detta:

- - - saltade eller i saltlake

(0,87)S

1

15,48

10,00

- - - torkade eller rökta

(1,45)S

2

25,80

13,50

19

- - annat:

- - - saltade eller i saltlake:

- - - - baconsidor och ''spencers''

(1,28)S

1

22,77

13,50

- - - - delar som benämns ''threequarter sides'' och ''middles''

(1,40)S

2

24,91

13,50

- - - - framdelar (''fore ends'') och delar av dem

(1,12)S

3

19,92

13,50

- - - - kotlettrader (''loins'') och delar av dem

(1,62)S

4

28,82

13,50

- - - - annat

(1,62)S

5

28,82

13,50

- - - torkade eller rökta:

- - - - framdelar (''fore ends'') och delar av dem

(2,22)S

6

39,49

13,50

- - - - kotlettrader (''loins'') och delar av dem

(2,79)S

7

49,63

13,50

- - - - annat

(2,82)S

8

50,17

13,50

20

- kött av nötkreatur eller andra oxdjur:

- - med ben

(1,50)N

1

38,84

10,00

- - utan ben

(1,72)N

2

44,53

50,00

90

- andra inbegripet ätbart mjöl av kött eller andra djurdelar:

- - kött:

- - - av får eller get:

- - - - med ben

(1,30)N

1

33,66

7,00

- - - - utan ben

(1,82)N

2

47,12

35,00

- - - annat kött

(1,72)N

3

44,53

35,00

- - djurdelar:

- - - av svin:

- - - - lever

(1,21)S

4

21,52

7,00

- - - - annat

(0,88)S

5

15,66

-

- - - av nötkreatur eller andra oxdjur:

- - - - delar som benämns ''thick skirt'' och ''thin skirt''

(1,72)N

6

44,53

-

- - - - annat

(1,50)N

7

38,84

-

- - - av får eller get

(1,50)N

8

38,84

-

- - - annat:

- - - - lever av fjäderfä:

- - - - - lever av gås eller anka (''foies gras''), saltad eller i saltlake

(2,10)B

9

14,42

-

- - - - - annat

(1,15)B

10

7,90

-

- - - - andra

(1,50)N

11

38,84

-

- - ätbart mjöl av kött eller andra djurdelar

(1,72)N

12

44,53

-

16.01

Korvar och liknande produkter av kött, andra djurdelar eller blod; livsmedelsberedningar baserade på dessa produkter:

0.1

- hållbar korv

(2,35)S

1

41,81

30,00

0.9

- andra:

- - av lever

(1,40)S

1

24,91

15,00

- - bredbar korv, okokt

(2,35)S

2

41,81

30,00

- - andra

(1,60)S

3

28,46

30,00

16.02

Andra beredningar och konserver av kött, andra djurdelar eller blod:

10

- homogeniserade beredningar

(1,12)S

1

19,92

-

20

- av djurlever:

- - av gås- eller anklever

(2,10)B

1

14,43

-

- - andra

(1,30)S

2

23,13

-

- av fjäderfä enligt position 01.05:

- - av kalkon:

31.1

- - - kalkonrulader (Anm.)

(2,00)B

1

13,74

-

31.9

- - - andra:

- - - - innehållande minst 57 vikt-% kött eller andra djurdelar

(2,00)B

1

13,74

30,00

- - - - innehållande minst 25 men mindre än 57 vikt-% kött eller andra djurdelar

(1,20)B

2

8,24

20,00

- - - - andra

(0,70)B

3

4,81

10,00

39

- - andra:

- - - innehållande minst 57 vikt-% kött av fjäderfä eller djurdelar

(2,00)B

1

13,74

30,00

- - - innehållande minst 25 men mindre än 57 vikt-% kött av fjäderfä eller djurdelar

(1,20)B

2

8,24

20,00

- - - andra

(0,70)B

3

4,81

10,00

- av svin:

41

- - skinka och bitar därav

(2,45)S

1

43,59

20,00

42

- - bogfläsk och bitar därav

(2,05)S

1

36,47

20,00

49

- - andra, inbegripet blandprodukter:

- - - innehållande minst 80 vikt-% kött eller andra djurdelar, inklusive alla slags fetter:

- - - - kotlettrader (''loins'') utan nacke och dess delar, även blandprodukter gjorda av kotlettrader och skinkor

(2,45)S

1

43,59

20,00

- - - - nackar (''collars'') och delar av dessa, även blandprodukter av nackar och bogar

(2,05)S

2

36,47

20,00

- - - - andra blandprodukter innehållande skinkor, bogar, kotlettrader eller nackar, eller delar av dessa

(2,05)S

3

36,47

20,00

- - - - andra

(1,35)S

4

24,02

20,00

- - - innehållande minst 40 men under 80 vikt-% kött eller andra djurdelar, inklusive alla slags fetter

(1,12)S

5

19,92

20,00

- - - innehållande mindre än 40 vikt-% kött eller andra djurdelar, inklusive alla slags fetter

(0,67)S

6

11,92

15,00

50

- av nötkreatur eller andra oxdjur:

- - otillredda; blandprodukt av tillrett samt otillrett kött eller andra djurdelar:

- - - konserver

(1,72)N

1

44,53

10,00

- - - andra

(1,72)N

2

44,53

40,00

- - annat:

- - - konserver

(1,15)N

3

29,77

10,00

- - - andra

(1,15)N

4

29,77

40,00

90

- övriga, inbegripet beredningar av djurblod:

- - beredningar av djurblod

(1,30)S

1

23,13

-

- - andra:

- - - av vilt eller kanin

(1,30)S

2

23,13

-

- - - andra:

- - - - innehållande kött av svin eller andra delar av svin

(1,35)S

3.

24,02

20,00

- - - - andra:

- - - - - innehållande kött eller andra delar av nötkreatur eller andra oxdjur:

- - - - - - otillredda; blandprodukter av tillrett samt otillrett kött eller andra djurdelar

(1,72)N

4

44,53

35,00

- - - - - - annat

(1,15)N

5

29,77

35,00

- - - - - andra:

- - - - - - av får eller get:

- - - - - - - otillredda; blandprodukter av tillrett samt otillrett kött eller andra djurdelar

(1,50)N

6

38,84

35,00

- - - - - - - annat

(1,00)N

7

25,89

35,00

- - - - - - andra

(1,00)N

8

25,89

35,00

Anm. till underposition 16.02.31.10. På kalkonrulader hänförliga till denna position, uppbärs i tull och i importavgift sammanlagt högst 4 % av förtullningsvärdet.

Till början av sidan