Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

1170/2009

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Laki
Antopäivä
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 169/2009 (Julkaistu 28.12.2009)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 11 §:n 2 momentin nojalla

muutetaan eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta 21 päivänä tammikuuta 2009 annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen ( 28/2009 ) 2 §:n 1 momentin 5 kohta, 6 §:n 2 momentti, 21 §, sekä

lisätään 2 §:n 1 momenttiin uusi 6 kohta ja 7 §:ään uusi 4 momentti seuraavasti:

2 §Määritelmät

Tässä asetuksessa sovelletaan elintarvikelain 6 §:n määritelmiä, minkä lisäksi tarkoitetaan:


5)

ulkotilalla elintarvikehuoneistoa, joka sijaitsee muualla kuin rakennuksen sisällä, taikka sellaisessa sisätilassa tai sen osassa, joka ei ole osa muuta hyväksyttyä elintarvikehuoneistoa;

6)

kalakukolla eläimistä saatavien elintarvikkeiden elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (37/EEO/2006) 3 §:n kohdan 23 mukaista kalakukkoa.

6 §Kuljetuslämpötilat


Kuumina kuljetettavien, helposti pilaantuvien elintarvikkeiden lämpötilan, 7 §:n 3 momentissa tarkoitettuja leipomotuotteita ja 7 §:n 4 momentissa tarkoitettuja kalakukkoja lukuun ottamatta, tulee olla kuljetuksen aikana vähintään 60 °C.

7 §Säilytys- ja myyntilämpötilat


Kalakukkoja, joita ei ole valmistuksen jälkeen jäähdytetty enintään 6 °C:n säilytyslämpötilaan, voi myyntipaikassa vastaanottopäivän ajan säilyttää huoneenlämmössä. Tämän jälkeen ne on säilytettävä enintään 6 °C:n säilytyslämpötilassa kalakukon myyntiajan loppuun tai hävitettävä. Myyntipaikassa lämmitettyjä kalakukkoja saa säilyttää huoneenlämmössä lämmityspäivän, jos myymättä jääneet kalakukot hävitetään lämmityspäivän lopussa.

21 §Eräitä meriteitse irtotavarana kuljetettavia elintarvikkeita koskevat poikkeukset

Sen estämättä, mitä 19 §:n 3 momentissa säädetään, meriteitse irtotavarana kuljetettaviin öljyihin ja rasvoihin sovelletaan, mitäliitteessä 1 säädetään, ja raakasokeriin, mitä liitteessä 2 säädetään.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010.

Helsingissä 17 päivänä joulukuuta 2009

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa AnttilaEläinlääkintöylitarkastaja Maaria Hackzell

Sivun alkuun