Valtioneuvoston asetus työsuojelulautakunnista
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 480/2004
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 75/2004 (Julkaistu 16.6.2004)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään työsuojeluhallinnosta 8 päivänä tammikuuta 1993 annetun lain (16/1993) 5 §:n nojalla:
1 §Työsuojelulautakunnan tehtävä
Työsuojelulautakunnan tehtävästä säädetään työsuojeluhallinnosta annetun lain (16/ 1993) 4 §:ssä.
Työsuojelulautakunta on yhdyssiteenä ja neuvottelevana asiantuntijaelimenä työsuojelupiirin työsuojelutoimiston toimialueella.
2 §Lautakunnan kokoonpano ja toimikausi
Lautakunnan puheenjohtajana on työsuojelupiirin piiripäällikkö tai hänen määräämänsä työsuojelupiirin virkamies.
Puheenjohtajan lisäksi lautakunnassa on enintään 11 muuta jäsentä, jotka samoin kuin heidän henkilökohtaiset varajäsenensä piiripäällikkö määrää edustavimpien työmarkkinajärjestöjen ja muiden työsuojelun kehittämisen kannalta merkittävien tahojen edustajista kolmeksi vuodeksi kerrallaan.
Lautakunnassa käsiteltävät asiat valmistellaan työsuojelutoimistossa. Lautakunnan sihteerinä toimii piiripäällikön määräämä virkamies. Lautakunta voi kuulla ulkopuolisia asiantuntijoita.
3 §Kokoukset
Lautakunta kokoontuu puheenjohtajan kutsusta. Lautakunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä on saapuvilla.
4 §Palkkiot ja korvaukset
Lautakunnan puheenjohtajalle, jäsenille ja sihteerille sekä asiantuntijoille voidaan suorittaa kokouspalkkiota ja matkakustannusten korvausta sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti.
5 §Pöytäkirja
Lautakunnan kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa, johon merkitään läsnäolijat sekä käsitellyissä asioissa tehdyt päätökset. Jäsen, joka ei ole yhtynyt päätökseen, on oikeutettu merkitsemään pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.
6 §Voimaantulo
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2004.
Tällä asetuksella kumotaan työsuojelulautakunnista ja työsuojelulautakuntien poikkeuslupajaostoista 19 päivänä helmikuuta 1993 annettu asetus (200/1993).
Helsingissä 10 päivänä kesäkuuta 2004
Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka MönkäreVanhempi hallitussihteeri Antti Posio