Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

688/1998

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös nitraatin enimmäispitoisuudesta eräissä kasviksissa

Säädöksen tyyppi
Päätös
Antopäivä
Ajantasaistettu säädös
688/1998
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 88/1998 (Julkaistu 21.9.1998)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §Soveltamisala

Tällä päätöksellä määrätään tiettyjen elintarvikkeissa olevien vieraiden aineiden enimmäismäärien vahvistamisesta 31 päivänä tammikuuta 1997 annetun komission asetuksen (EY) No 194/97 2 artiklan 2 kohdassa säädetystä väliaikaisesta luvasta.

2 §Enimmäismäärät

Suomessa tuotetun ja elintarvikkeeksi tarkoitetun tuoreen pinaatin nitraatin enimmäismäärä on 5 000 mg/kg edellyttäen, että raja-arvojen saavuttamiseksi asteittain noudatetaan hyvää maatalouskäytäntöä ja menettelytapoja.

3 §Hyvä maatalouskäytäntö ja muut menettelytavat

Hyvästä maatalouskäytännöstä ja menettelytavoista nitraattipitoisuuden alentamiseksi antaa suosituksia, tarkempia ohjeita ja tietoja Elintarvikevirasto ja Maatalouden tutkimuskeskus.

4 §Valvonta

Elintarvikevirasto huolehtii Euroopan yhteisössä sovittujen salaatti- ja pinaattinäytteiden tutkimisesta.

5 §Päätöksen voimassaoloaika

Tämä päätös on voimassa vuoden 1999 huhtikuun loppuun, jonka jälkeen kauppa saa myydä sille siihen mennessä toimitetut tämän päätöksen mukaiset tuotteet.

6 §Voimaantulo

Tämä päätös tulee voimaan 21 päivänä syyskuuta 1998.

Komission asetus 194/97/EY, EYVL nro L 31, 1.2.1997, s. 48.

Helsingissä 10 päivänä syyskuuta 1998

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti KalliomäkiYlitarkastaja Liisa Rajakangas

Sivun alkuun