Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös nitraatin enimmäispitoisuudesta eräissä kasviksissa
- Säädöksen tyyppi
- Päätös
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 688/1998
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 88/1998 (Julkaistu 21.9.1998)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:
1 §Soveltamisala
Tällä päätöksellä määrätään tiettyjen elintarvikkeissa olevien vieraiden aineiden enimmäismäärien vahvistamisesta 31 päivänä tammikuuta 1997 annetun komission asetuksen (EY) No 194/97 2 artiklan 2 kohdassa säädetystä väliaikaisesta luvasta.
2 §Enimmäismäärät
Suomessa tuotetun ja elintarvikkeeksi tarkoitetun tuoreen pinaatin nitraatin enimmäismäärä on 5 000 mg/kg edellyttäen, että raja-arvojen saavuttamiseksi asteittain noudatetaan hyvää maatalouskäytäntöä ja menettelytapoja.
3 §Hyvä maatalouskäytäntö ja muut menettelytavat
Hyvästä maatalouskäytännöstä ja menettelytavoista nitraattipitoisuuden alentamiseksi antaa suosituksia, tarkempia ohjeita ja tietoja Elintarvikevirasto ja Maatalouden tutkimuskeskus.
4 §Valvonta
Elintarvikevirasto huolehtii Euroopan yhteisössä sovittujen salaatti- ja pinaattinäytteiden tutkimisesta.
5 §Päätöksen voimassaoloaika
Tämä päätös on voimassa vuoden 1999 huhtikuun loppuun, jonka jälkeen kauppa saa myydä sille siihen mennessä toimitetut tämän päätöksen mukaiset tuotteet.
6 §Voimaantulo
Tämä päätös tulee voimaan 21 päivänä syyskuuta 1998.
Komission asetus 194/97/EY, EYVL nro L 31, 1.2.1997, s. 48.
Helsingissä 10 päivänä syyskuuta 1998
Kauppa- ja teollisuusministeri Antti KalliomäkiYlitarkastaja Liisa Rajakangas