Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös nitraatin enimmäispitoisuudesta eräissä kasviksissa
- Säädöksen tyyppi
- Päätös
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 371/1997
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 50/1997 (Julkaistu 30.4.1997)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:
1 §Soveltamisala
Tällä päätöksellä määrätään tiettyjen elintarvikkeissa olevien vieraiden aineiden enimmäismäärien vahvistamisesta 31 päivänä tammikuuta 1997 annetun komission asetuksen (EY) No 194/97 2 artiklan 2 kohdassa säädetystä väliaikaisesta luvasta.
2 §Enimmäismäärät
Suomessa tuotettuun ja käytettäväksi tarkoitettuun tuoreeseen salaattiin ja pinaattiin ei sovelleta raja-arvoja edellyttäen, että raja-arvojen saavuttamiseksi asteittain noudatetaan hyvää maatalouskäytäntöä ja menettelytapoja.
3 §Hyvä maatalouskäytäntö ja muutmenettelytavat
Hyvästä maatalouskäytännöstä ja menettelytavoista nitraattipitoisuuden alentamiseksi antavat suosituksia, tarkempia ohjeita ja tietoja Elintarvikevirasto sekä Maatalouden tutkimuskeskus.
4 §Valvonta
Elintarvikevirasto huolehtii Euroopan yhteisössä sovittujen salaatti- ja pinaattinäytteiden tutkimisesta.
5 §Päätöksen voimassaoloaika
Tämä päätös on voimassa vuoden 1997 loppuun, jonka jälkeen kauppa saa myydä sille siihen mennessä toimitetut tämän päätöksen mukaiset tuotteet.
6 §Voimaantulo
Tämä päätös tulee voimaan 28 päivänä huhtikuuta 1997.
194/97/EY, EYVL nro L 31, 1.2.1997, s. 48
Helsingissä 22 päivänä huhtikuuta 1997
Kauppa- ja teollisuusministeri Antti KalliomäkiYlitarkastaja Liisa Rajakangas