Asetus teknillisistä oppilaitoksista annetun asetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Opetusministerin esittelystä
muutetaan teknillisistä oppilaitoksista 30 päivänä huhtikuuta 1987 annetun asetuksen ( 500/87 ) 23 ja 24 §, 30 §:n 1 momentti sekä 33 §:n 2 momentin 4 kohta ja 3 momentti, sellaisina kuin niistä ovat 23 § osittain muutettuna 17 päivänä kesäkuuta 1988 annetulla asetuksella (555/88) ja 23 päivänä joulukuuta 1992 annetulla asetuksella (1529/92), 24 § muutettuna viimeksi mainitulla asetuksella ja 25 päivänä tammikuuta 1991 annetulla asetuksella (160/91), 30 §:n 1 momentti mainitussa 23 päivänä joulukuuta 1992 annetussa asetuksessa ja 33 §:n 3 momentti 14 päivänä kesäkuuta 1991 annetussa asetuksessa (966/91), sekä
kumotaan 33 §:n 2 momentin 4 a kohta, sellaisena kuin se on 14 päivänä heinäkuuta 1989 annetussa asetuksessa (689/89), seuraavasti:
23 §
Teknilliseen oppilaitokseen voidaan opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoon johtavaan koulutukseen ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut:
peruskoulupohjaisen ammatillisen tutkinnon;
ylioppilastutkinnon tai lukion oppimäärän;
International Baccalaureate -tutkinnon tai Reifeprüfung-tutkinnon;
ammattitutkintolaissa (306/94) tarkoitetun ammatillisen perustutkinnon tai ammattitutkinnon sen mukaan kuin opetusministeriö tarkemmin määrää;
nuorisoasteen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen kokeiluista annetun lain (391/91) 2 §:n 1 momentissa tarkoitetut yhdistelmäopinnot sen mukaan kuin opetusministeriö tarkemmin määrää;
edellä 1―5 kohdassa tarkoitettuja tutkintoja vastaavat ulkomailla suoritetut opinnot; tai
muutoin hankkinut vastaavat tiedot ja taidot.
Opiskelijaksi pääsemiseksi vaaditaan sellainen terveys, joka ei ole esteenä asianomaisen alan tehtävissä toimimiselle.
24 §
Opiskelijat valitaan koulutukseen aikaisemmissa opinnoissa menestymisen, koulutushalukkuuden, koulutustarpeen, työkokemuksen ja mahdollisten valintakokeiden sekä muiden niihin verrattavien taikka yhteiskunnan koulutustarpeeseen liittyvien seikkojen perusteella sen mukaan kuin opetusministeriö tarvittaessa tarkemmin määrää.
Ehdotuksen opiskelijoiden valinnasta tekee oppilaitoksen opettajakunta tai sen jaosto saatuaan, mikäli valinta suoritetaan yhteishakujärjestelmän avulla, lääninhallituksesta tiedot hakijoista. Opiskelijat ottaa oppilaitoksen ylläpitäjä. Valtion oppilaitoksessa tässä momentissa tarkoitettua päätösvaltaa käyttää johtokunta, jollei johtosäännössä toisin määrätä.
30 §
Valtion teknillisessä oppilaitoksessa voi olla rehtorin virka sekä apulaisrehtorin, yliopettajan, lehtorin, laboratorioinsinöörin ja harjoitteluinsinöörin virkoja. Lisäksi oppilaitoksessa voi olla tarpeellisia muita virkoja, tuntiopettajia ja muita määräaikaiseen virkasuhteeseen nimitettyjä virkamiehiä sekä työsopimussuhteista henkilökuntaa.
33 §
Muihin virkoihin tai toimiin vaaditaan:
lehtorilta (yhteiset aineet) virkaan tai toimeen soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja siinä tai erillisinä yhdessä virkaan tai toimeen kuuluvassa aineessa vähintään 55 opintoviikon ja muussa virkaan tai toimeen kuuluvassa aineessa vähintään 35 opintoviikon laajuiset opinnot;
Sen lisäksi, mitä 2 momentin 1 ja 3 kohdassa säädetään, yliopettajaksi (yhteiskunta- ja työelämätieto) on kelpoinen myös henkilö, joka on suorittanut virkaan tai toimeen soveltuvalla tieteenalalla lisensiaatin tutkinnon ja lehtoriksi (yhteiskunta- ja työelämätieto) myös henkilö, joka on suorittanut virkaan tai toimeen soveltuvalla tieteenalalla ylemmän korkeakoulututkinnon ja jolla kummassakin tapauksessa on vähintään kolmen vuoden käytännön kokemus vastaavalla alalla tutkinnon jälkeen.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1995. Asetuksen 23 ja 24 §:n säännöksiä sovelletaan ensimmäisen kerran otettaessa opiskelijoita 1 päivänä elokuuta 1996 alkavalle lukuvuodelle.
Ennen tämän asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.
Helsingissä 19 päivänä toukokuuta 1995
Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARIOpetusministeriOlli-Pekka Heinonen