Go to front page
Statute Book of Finland

371/1997

Statute Book of Finland

Statutes published in the Statute Book of Finland as text and as PDF facsimiles

Handels- och industriministeriets beslut om högsta tillåtna halt för nitrat i vissa grönsaker

Type of statute
Beslut
Date of Issue
Updated statute
371/1997
Original publication
Booklet 50/1997 (Published 30.4.1997)

Text of original statute

Amendments and corrections are made to the up-to-date statute, not to the statute’s original text. Corrections are also published in the PDF version of the statute in the Statute Book.

Handels- och industriministeriet har med stöd av 48 § livsmedelslagen av den 17 mars 1995 (361/1995) beslutat:

1 §Tillämpningsområde

Genom detta beslut bestäms om ett interimistiskt tillstånd enligt artikel 2 punkt 2 i kommissionens förordning (EG) nr 194/97 av den 31 januari 1997 om fastställande av högsta tillåtna halt för vissa främmande ämnen i livsmedel.

2 §Högsta tillåtna halter

På färsk sallat och spenat som produceras och avses att konsumeras i Finland tillämpas inga gränsvärden under förutsättning att god produktionspraxis och andra förfaranden följs för att gränsvärden stegvis skall kunna nås.

3 §God produktionspraxis och andra förfaranden

Rekommendationer, närmare anvisningar och upplysningar om god produktionspraxis och förfaranden som syftar till att sänka nitrathalten lämnas av Livsmedelsverket och Lantbrukets forskningscentral.

4 §Tillsyn

Livsmedelsverket sköter undersökningen av proverna på sallat och spenat enligt överenskommelsen inom Europeiska gemenskapen.

5 §Beslutets giltighetstid

Detta beslut gäller fram till slutet av 1997, varefter handeln får sälja ut de produkter som avses i detta beslut och som levererats till den före nämnd tidpunkt.

6 §Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 28 april 1997.

194/97/EG, EGT nr L 31, 1.2.1997, s. 48

Helsingfors den 22 april 1997

Handels- och industriminister Antti KalliomäkiÖverinspektör Liisa Rajakangas

Top of page