VL:2018-109

Työsopimus - Työntekijän palkkaedut - Liikkeen luovutus

A oli työskennellyt B:n palveluksessa ainoana ulkopuolisena työntekijänä kuorma-autonkuljettajana. B oli työsuhteen aikana jättänyt maksamatta A:lle palkkasaatavia. B oli sittemmin myynyt A:n kuljettaman kuorma-auton C:lle, jonka palveluksessa A oli kaupanteon jälkeen toiminut työntekijänä ajaen samaa kuorma-autoa ja saman asiakkaan ajoja kuin B:n palveluksessa.  

A vaati, että C velvoitetaan suorittamaan A:lle mainitut maksamatta olevat palkkasaatavat. A:n mukaan kysymys oli sellaisesta liikkeen luovutuksesta, jonka perusteella C oli yhdessä B:n kanssa vastuussa A:n erääntyneistä palkkasaatavista. C:n mukaan kysymys ei ollut liikkeen luovutuksesta ja tässä harkinnassa tuli ottaa huomioon muun ohella se, että B:n liikennelupa ei ollut eikä ollut edes voinut siirtyä C:lle.  

Kysymys siitä, oliko asiassa kyse liikkeen luovutuksesta ja oliko C siten velvollinen suorittamaan A:n vaatimat palkkasaatavat.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.