Vaasan HO 14.05.1981 324/81

Vahingonkorvaus - Koiran aiheuttama vahinko

Lähtiessään metsään A oli ottanut mukaansa hoidossaan olleen koiran, jota muutoin oli pidetty jatkuvasti kytkettynä, ja kuljettanut sitä metsässä liikkuessaan talutusremmissä. Koira oli kuitenkin päässyt A:lta irti ja juossut yllättäen tielle B:n kuljettaman auton eteen seurauksin, että B:n auto oli törmäyksessä vaurioitunut.

Koska A:lla oli ollut syytä varoa, että hänen hoidossaan ollut ja jatkuvasti kytkettynä pidetty koira saattaisi irtipäästessään karata häneltä, ja kun A, lähtiessään koirien kiinnipitoaikana kuljettamaan koiraa, oli laiminlyönyt varmistua siitä, ettei koira pääse kuljetuksen aikana irti, hovioikeus katsoi, että A oli osoittanut huolimattomuutta koiran valvonnassa ja siten tuottamuksellaan aiheuttanut B:n auton vaurioitumisen.

Ks. KKO:1972-II-62

Routamo-Hoppu: Vahingonkorvausoikeus, s. 89

Hakulinen: Velvoiteoikeus I, s. 326

Saxén: Skadeståndsrätt, s. 225

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.