Itä-Suomen HO 05.11.1981 TU-462/81

Vahingonkorvaus - Tienpitäjän vastuu

A oli kulkiessaan ajoradan reunaa tien liukkauden vuoksi kaatunut ja loukkaantunut. RO oli velvoittanut kaupungin tienpitäjänä suorittamaan A:lle vahingonkorvausta.

HO kumosi RO:n päätöksen ja vapautti kaupungin kaikesta sille jutussa tuomitusta korvausvelvollisuudesta, koska puheena olevan ajoradan auraaminen ja hiekoittaminen oli kuulunut kaupungille ainoastaan ajoneuvoliikennettä varten ja kun kaupunki siten ei ollut ollut velvollinen hiekoittamaan ajorataa jalankulkijoita varten.

Ks. KKO A:29.7.1981 n:o 1539.

KKO:n ratkaisu:

Tuomio n:o 4689/82, A:25.5.1983, KKO:1983-II-105

Jalankulkija oli kävellessään jalkakäytäviä vailla olevan kadun reunaa pitkin hiekoituksen puuttumisen vuoksi liukastunut ja kaatuessaan loukkaantunut. Koska kaupunki, jolle kadun kunnossapito oli kuulunut, oli ollut velvollinen huolehtimaan siitä, että jalankulkijat saattoivat ko., myös jalankulkuun tarkoitetulla kadulla turvallisesti kulkea, ja se oli laiminlyönyt ryhtyä jalankulkijoiden turvallisuuden kannalta tarpeellisiin toimenpiteisiin liukkauden välttämiseksi, kaupunki velvoitettiin suorittamaan jalankulkijalle vahingonkorvausta.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.