531/2020

Helsingfors den 24 juni 2020

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om förbud mot jakt på grågås under jaktåren 2020–2023

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 38  § 4 mom. i jaktlagen (615/1993), sådant det lyder i lag 504/2017:

1 §
Jakt på grågås

Utöver det som föreskrivs i 24 § 1 mom. 16 punkten i jaktförordningen (666/1993), är jakt på grågås förbjuden från och med den 10 augusti till och med den 31 december i landskapen Södra Karelen, Södra Savolax, Kajanaland, Egentliga Tavastland, Mellersta Finland, Birkaland, Norra Karelen, Norra Savolax och Päijänne-Tavastland, i kommunerna Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kuortane, Lappajärvi, Soini, Vimpeli och Etseri i landskapet Södra Österbotten, i kommunerna Halsua, Lestijärvi, Perho och Vetil i landskapet Mellersta Österbotten, i landskapet Lappland förutom kommunerna Kemi, Keminmaa, Torneå och Simo, i kommunerna Iitti och Kouvola i landskapet Kymmenedalen samt i kommunerna Haapajärvi, Haapavesi, Kuusamo, Kärsämäki, Nivala, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Siikalatva, Taivalkoski, Utajärvi och Vaala i landskapet Norra Österbotten.

2 §
Jägarspecifik fångstkvot

Den jägarspecifika fångstkvoten vid jakt på grågås är högst två grågås per dygn.

3 §
Förbjuden fångstmetod

Användningen av lockbeten som har samband med föda är förbjuden vid jakt på grågås från och med den 10 augusti till och med den 20 augusti kl. 12.00.

4 §
Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 10 augusti 2020 och gäller till och med den 31 juli 2023.

Helsingfors den 24 juni 2020

Jord- och skogsbruksminister
Jari Leppä

Specialsakkunnig
Janne Pitkänen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.