418/2013

Rättelser till förordningen.

Utfärdad i Helsingfors den 13 juni 2013

Inrikesministeriets beslut om placeringsorterna för polisinrättningarnas verksamhetsställen

Inrikesministeriet har med stöd av 6 § 1 mom. i polisförvaltningslagen (110/1992), sådant det lyder i lag 100/2007, beslutat:

1 §
Definitioner

I detta beslut avses med

1) huvudpolisstation en polisinrättnings huvudsakliga administrativa verksamhetsställe, varifrån polisinrättningen leds,

2) polisstation ett annat verksamhetsställe för polisen.

Förordningen om öppethållandet av statens ämbetsverk (332/1994) tillämpas på huvudpolisstationernas och i regel också på polisstationernas öppettider.

I lagen om samservice inom den offentliga förvaltningen (223/2007) föreskrivs om samservicekontor.

2 §
Placeringsorterna för polisinrättningarnas huvudpolisstationer och polisstationer
Polisinrättningen i Helsingfors

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Helsingfors finns i staden Helsingfors och polisinrättningen har en polisstation i staden Helsingfors.

Polisinrättningen i Västra Nyland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Västra Nyland finns i staden Esbo och polisinrättningen har polisstationer i städerna Hangö, Lojo och Raseborg samt i kommunen Kyrkslätt.

Polisinrättningen i Östra Nyland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Östra Nyland finns i staden Vanda och polisinrättningen har polisstationer i städerna Borgå, Hyvinge, Lovisa och Träskända samt i kommunerna Mäntsälä och Nurmijärvi.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Sydvästra Finland finns i staden Åbo och polisinrättningen har polisstationer i städerna Björneborg, Huittinen, Kankaanpää, Kumo, Loimaa, Nystad, Pargas, Raumo, Reso, Salo och S:t Karins samt i kommunerna Eura och Kimitoön.

Polisinrättningen i Tavastland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Tavastland finns i staden Lahtis och polisinrättningen har polisstationer i städerna Forssa, Heinola, Orimattila, Riihimäki och Tavastehus.

Polisinrättningen i Sydöstra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Sydöstra Finland finns i staden Kouvola och polisinrättningen har polisstationer i städerna Fredrikshamn, Imatra, Kotka och Villmanstrand samt i kommunen Parikkala.

Polisinrättningen i Österbotten

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Österbotten finns i staden Vasa och polisinrättningen har polisstationer i städerna Alajärvi, Alavus, Jakobstad, Kannus, Kauhajoki, Karleby, Kristinestad, Lappo och Seinäjoki samt i kommunerna Kaustby och Laihela.

Polisinrättningen i Inre Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Inre Finland finns i staden Tammerfors och polisinrättningen har polisstationer i städerna Ikalis, Jyväskylä, Jämsä, Keuruu, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Saarijärvi, Sastamala, Valkeakoski, Viitasaari, Virdois, Ylöjärvi och Äänekoski samt i kommunerna Joutsa, Kangasala och Lempäälä.

Polisinrättningen i Östra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Östra Finland finns i staden Kuopio och polisinrättningen har polisstationer i städerna Idensalmi, Joensuu, Juankoski, Kitee, Lieksa, Nurmes, Nyslott, Outokumpu, Pieksämäki, S:t Michel, Suonenjoki och Varkaus samt i kommunerna Ilomants, Juva, Mäntyharju och Siilinjärvi.

Polisinrättningen i Uleåborg

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Uleåborg finns i staden Uleåborg och polisinrättningen har polisstationer i städerna Brahestad, Haapajärvi, Haapavesi, Kajana, Kalajoki, Kuhmo, Kuusamo, Pudasjärvi, Uleåborg och Ylivieska samt i kommunerna Limingo, Muhos, Sotkamo, Suomussalmi och Taivalkoski.

Polisinrättningen i Lappland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Lappland finns i staden Rovaniemi och polisinrättningen har polisstationer i städerna Kemi, Kemijärvi och Torneå samt i kommunerna Enare, Enontekis, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Posio, Ranua, Salla, Sodankylä, Utsjoki och Övertorneå.

3 §
Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 1 januari 2014.

Genom detta beslut upphävs inrikesministeriets beslut om placeringsorterna för polisinrättningarna och deras servicebyråer (1038/2007) samt inrikesministeriets beslut av den 28 november 2008 om placeringsorterna för polisens övriga serviceställen, med undantag för vad som gäller följande polisstationer och polisens serviceställen, som inför övergången till samservice fortsätter med sin verksamhet högst till och med den 31 december 2014: 

vid polisinrättningen i Västra Nyland i staden Raseborg och kommunen Vichtis,

vid polisinrättningen i Östra Nyland i staden Kervo och kommunen Sibbo, 

vid polisinrättningen i Sydvästra Finland i staden Somero,

vid polisinrättningen i Tavastland i staden Tavastehus samt i kommunerna Asikkala, Janakkala och Kärkölä,

vid polisinrättningen i Sydöstra Finland i kommunerna Iitti, Luumäki och Savitaipale,

vid polisinrättningen i Österbotten i staden Närpes,

vid polisinrättningen i Inre Finland i städerna Akaa och Parkano,

vid polisinrättningen i Östra Finland i städerna Joensuu och Kuopio samt i kommunerna Heinävesi, Juuka, Leppävirta och Liperi,

vid polisinrättningen i Uleåborg i städerna Nivala, Oulainen och Pyhäjärvi samt i kommunerna Puolanka, Siikalatva och Vaala, samt             

vid polisinrättningen i Lappland i kommunen Savukoski.

Åtgärder som krävs för verkställigheten av detta beslut får vidtas innan beslutet träder i kraft.

  Helsingfors den 13 juni 2013

Inrikesminister
Päivi Räsänen

Planeringsdirektör
Sanna Heikinheimo

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.