415/2013

Utfärdad i Helsingfors den 13 juni 2013

Statsrådets förordning om polisinrättningarnas distrikt

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 6 § 1 mom. i polisförvaltningslagen (110/1992), sådant det lyder i lag 497/2009:

1 §

Polisinrättningen i Helsingfors har Helsingfors härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Västra Nyland har Esbo, Lojo, Raseborgs och Vichtis härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Östra Nyland har Borgå, Hyvinge, Lovisa, Mellersta Nylands och Vanda härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland har Björneborgs, Kankaanpää, Kumo, Loimaa, Nystadsregionens, Raumo, Reso, Salo, S:t Karins, Åbo och Åbolands härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Tavastland har Forssa, Heinola, Lahtis, Riihimäki och Tavastehus härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Sydöstra Finland har Fredrikshamns, Imatra, Kotka, Kouvola och Villmanstrands härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Österbotten har Alavo, Karleby, Kauhajoki, Kaustby, Korsholms, Kyrolands, Lappo, Närpes, Pedersöre, Seinäjoki och Vasa härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Inre Finland har Ikalis, Jyväskylä, Jämsä, Kangasala, Keuruu, Mänttä, Nokia, Saarijärvi, Tammerfors, Valkeakoski, Vammala och Äänekoski härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Östra Finland har Ilomants, Inre Savolax, Joensuu, Juva, Kides, Kuopioregionens, Lieksa, Nordöstra Savolax, Nurmes, Nyslotts, Pieksämäki, S:t Michels, Varkausregionens och Övre Savolax  härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Uleåborg har Brahestads, Haapajärvi, Kajana, Kuhmo, Kuusamo, Limingo, Pudasjärvi, Suomussalmi, Uleåborgs och Ylivieska härad som sitt distrikt.

Polisinrättningen i Lappland har Enare-Utsjoki, Kemi, Kittilä, Lapska armens, Nordöstra Lapplands, Ranua-Posio, Rovaniemi, Sodankylä, Torneå och Tornedalens härad som sitt distrikt.

2 §

Vid polisinrättningen i Västra Nyland finns en regional enhet som har Raseborgs härad som sitt distrikt. Vid polisinrättningen i Österbotten finns regionala enheter som har Korsholms, Närpes och Pedersöre härad som sina distrikt. Vid polisinrättningen i Sydvästra Finland finns en regional enhet som har Åbolands härad som sitt distrikt.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2014.

Genom denna förordning upphävs statsrådets förordning om distrikten för polisinrättningarna i häradena (1031/2007).

Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft.

  Helsingfors den 13 juni 2013

Inrikesminister
Päivi Räsänen

Planeringsdirektör
Sanna Heikinheimo

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.