208/2007

Given i Helsingfors den 28 februari 2007

Inrikesministeriets förordning om ändring av inrikesministeriets förordning om ordningsvakters kännetecken

I enlighet med inrikesministeriets beslut

ändras i inrikesministeriets förordning av den 8 oktober 2003 om ordningsvakters kännetecken (848/2003) 1 § 1 mom. och 3 § 1 mom. som följer:

1 §
Ordningsvakters kännetecken

I ordningsövervakningsuppgifter enligt lagen om sammankomster (530/1999), lagen om friluftsliv (606/1973), sjömanslagen (423/1978) samt lagen om inkvarterings- och förplägnadsverksamhet (308/2006) skall en ordningsvakt som kännetecken använda antingen en funktionsbeteckning eller en väst som anger ordningsvaktstatus. Polisinrättningen på den ort där ordningsvaktens tjänstgöringsområde finns kan vid behov bestämma vilket av de ovan nämnda kännetecknen ordningsvakten skall använda.


3 §
Väst som anger ordningsvaktstatus

Alla dräkter med text som anger ordningsvaktstatus på bröststycket och ryggsidan likställs med en väst som anger ordningsvaktstatus. Bottenfärgen på västen som anger ordningsvaktstatus skall vara gul. Texten som anger ordningsvaktstatus skall märkas med svart eller mörkblå färg. På västens bröststycke samt på nedre delen på ryggsidan kan ordningsvaktens identifieringsnummer märkas. Polisen på den ort där tillställningen ordnas kan vid behov bestämma att ordningsvakten skall använda identifieringsnummer på västen som anger ordningsvaktstatus.Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2007.

Helsingfors den 28 februari 2007

Inrikesminister
Kari Rajamäki

Enhetschef
Mika Koponen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.