1014/1998

Givet i Åbo den 6 november 1998

Kyrkomötets beslut om ändring av ikraftträdelsebestämmelsen i kyrkomötets beslut (1692/1995)

I enlighet med kyrkomötets beslut

ändras ikraftträdelsebestämmelsen i kyrkomötets beslut av den 10 november 1994 om ändring av kyrkoordningen (1692/1995) som följer:

Detta beslut träder i kraft den 1 januari 1996 och det tillämpas vid besättande av de kyrkoherde- och kaplanstjänster samt de ordinarie lektors- och kantorstjänster som har förklarats lediga att sökas efter att beslutet har trätt i kraft. Examen i ledning av församlingsarbete skall första gången krävas vid besättande av de kyrkoherdetjänster som förklaras lediga att sökas efter den 1 januari 2002. Av en präst som innehar en ordinarie kyrkoherdetjänst krävs dock inte examen i ledning av församlingsarbete när han eller hon söker någon annan kyrkoherdetjänst.


Detta beslut träder i kraft den 1 januari 1999.

Åbo den 6 november 1998

På kyrkomötets vägnar


John Vikström ärkebiskop


Kari Ventä kyrkomötets sekreterare

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.