147/1995

Given i Helsingfors den 3 februari 1995

Lag om ändring av 2 § lotteriskattelagen

I enlighet med riksdagens beslut

ändras 2 § 1 mom. 1 punkten och 2 § 2 mom. lotteriskattelagen av den 26 juni 1992 (552/92) som följer:

2 §

Med lotteri avses

1) sådant varulotteri, penninglotteri, bingospel och totospel samt sådan tippning och vadhållning som avses i lotterilagstiftningen samt hållande av sådana spelautomater, spel och spelanordningar som i vinst kan ge pengar eller varor eller spelmarker som kan växlas till pengar eller varor,


Med avkastning av lotteri avses totalinkomsten av lottförsäljningen och det sammanlagda beloppet av de penninginsatser som betalts för deltagande i lottning, tippning, vadhållning och totospel. Med avkastning av spelautomater, spel och spelanordningar avses skillnaden mellan penninginsatsernas sammanlagda belopp och de vinster som utbetalts till spelarna.Denna lag träder i kraft den 15 februari 1995.

RP 274/94
FvUB 15/94
StoUB 4/94

Helsingfors den 3 februari 1995

Republikens President
MARTTI AHTISAARI

Inrikesminister
Mauri Pekkarinen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.