1523/1993
Dokumentversioner
Given i Helsingfors den 30 december 1993
Lag om ändring av tulltariffen som utgör bilaga till tulltarifflagen
I enlighet med riksdagens beslut
ändras den tulltariff som utgör bilaga till tulltarifflagen av den 10 juli 1987 (660/87), sådan den till de delar som det nu är fråga om lyder ändrad genom lagar av den 14 juli 1989, en 29 juni 1990 och den 10 april 1992 (655/89, 594/90 och 334/92), som följer:
Denna lag träder i kraft den 1 mars 1994.
RP 271/93StaUB 76/93
Helsingfors den 30 december 1993
Republikens President
MAUNO KOIVISTO
Jord- och skogsbruksminister
Martti Pura
Bilaga
TULLTARIFF
AVDELNING II
VEGETABILISKA PRODUKTER
Kapitel 7
Köksväxter samt vissa ätbara rötter och stam- eller rotknölar
1. | 2. | 3. |
07.01 | Potatis, färsk eller kyld | fri |
07.03 | Vanlig lök (Allium cepa), schalottenlök, vitlök, purjolök och lök av andra Alliumarter, färska eller kylda: | |
B. andra | fri | |
07.04 | Huvudkål, blomkål, kålrabbi och bladkål samt annan ätbar kål av släktet Brassica, färska eller kylda: | |
A. blomkål och rosenkål förtullade under tiden 1.11-31.5 | 12 % | |
B. andra | fri | |
07.05 | Sallat (Lactuca sativa) och sallatscikoria (arter av släktet Cichorium), färska eller kylda: | |
A. sallat (Lactuca sativa) | fri | |
B. sallatscikoria (arter av släktet Cichorium): | ||
I. förtullad under tiden 1.4-30.6 | 35 % | |
II. förtullad under tiden 1.7-31.3 | 10 % | |
07.06 | Morötter, rovor, rödbetor, haverrot (salsifi), rotselleri, rädisor och liknande ätbara rötter, färska eller kylda: | |
A. rovor: | ||
I. förtullade under tiden 1.4-31.7 | 30 % | |
minsta tull 1 kg | -36 | |
II. förtullade under tiden 1.8-31.3 | 11 % | |
minsta tull 1 kg | -11 | |
B. andra | fri | |
07.07 | Gurkor, färska eller kylda | fri |
07.08 | Baljfrukter och spritade baljväxtfrön, färska eller kylda: | |
A. ärter (Pisum sativum) och bönor (arter av släktena Vigna och Phaseolus) | fri | |
B. andra baljfrukter | 9 % | |
07.13 | Torkade, spritade baljväxtfrön, även skalade eller sönderdelade: | |
A. bönor (arter av släktena Vigna och Phaseolus). | 5 % | |
minsta tull 1 kg | -,37 | |
B. andra | fri |
Kapitel 8
Ätbara frukter och nötter; skal av citrusfrukter eller meloner
1. | 2. | 3. |
08.10 | Andra frukter, färska: | |
A. bär: | ||
I. jordgubbar och smultron, hallon, björnbär, mullbär, loganbär, svarta, vita och röda vinbär samt krusbär | ||
II. andra bär. | 28 % | |
minsta tull 1 kg | 1,06 | |
08.11 | Frukter och nötter, även ångkokta eller kokta i vatten, frysta, med eller utan tillsats av socker eller annat sötningsmedel: | |
A. med tillsats av socker eller annat sötningsmedel | fri | |
B. andra: | ||
I. jordgubbar och smultron, svarta, röda och vita vinbär samt krusbär | fri | |
II. hallon, lingon och blåbär | 25 % | |
III. andra | 7,2 % |
Kapitel 11
Produkter av kvarnindustrin; malt; stärkelse; inulin; vetegluten
1. | 2. |
11.05 | Mjöl (finmalet eller grovt), flingor, korn och pelletar av potatis |
11.06 | Mjöl (finmalet eller grovt) av torkade baljväxtfrön enligt position 07.13, av sago eller av rötter, stam- eller rotknölar enligt position 07.14; mjöl (finmalet eller grovt) och pulver av produkter enligt kapitel 8: |
A. mjöl (finmalet eller grovt) och pulver av produkter enligt kapitel 8 | |
B. andra | |
Kapitel 12
Oljefrön och oljehaltiga frukter; diverse andra frön och frukter; växter för industriellt eller medicinskt bruk; halm och foderväxter
1. | 2. | 3. |
12.14 | Kålrötter, foderbetor och andra foderrotfrukter, hö, lusern (alfalfa), klöver, esparsett, foderkål, lupin, vicker och liknande foderprodukter, även i form av pelletar | fri |
AVDELNING IV
LIVSMEDELSINDUSTRINS PRODUKTER; DRYCKER, ETYLALKOHOL OCH ÄTTIKA; TOBAK SAMT VAROR TILLVERKADE AV TOBAKSERSÄTTNING
Kapitel 20
Beredningar av köksväxter, frukter, nötter eller andra växtdelar
1. | 2. | 3. |
20.01 | Köksväxter, frukter, nötter och andra ätbara växtdelar, beredda eller konserverade med ättika eller ättiksyra: A. i lufttäta kärl: | |
I. gurkor | fri | |
II. tomater | 50% | |
20.04 | Andra köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, frysta: | |
A. potatis: | ||
I. i form av finmalet eller grovt mjöl eller flingor | 50% | |
II. andra | fri | |
B. sparris; kapris | 15 % | |
C. oliver | 4 % | |
D. sockermajs | 11, 6% | |
E. andra | fri | |
20.05 | Andra köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, inte frysta: | |
A. homogeniserade köksväxter | fri | |
B. potatis: | ||
I. i form av finmalet eller grovt mjöl eller flingor | 50% | |
II. andra | fri | |
C. andra: | ||
I. ärter (Pisum sativum); gurkor | fri | |
II. sparris; kapris | 15 % | |
III. oliver | 4% | |
IV. sockermajs | 11,6% | |
V. beredningar av vitlök | 5 % | |
VI. andra | 50% |
Kapitel 23
Återstoder och avfall från livsmedelsindustrin: beredda fodermedel
1. | 2. | 3. |
23.03 | Återstoder från stärkelseframställning och liknande återstoder, betmassa, bagass och annat avfall från sockerframställning, drav, dränk och annat avfall från bryggerier eller brännerier, även i form av pelletar | fri |
23.08 | Vegetabiliska ämnen och vegetabiliskt avfall samt vegetabiliska återstoder och biprodukter av sådana slag som används vid utfodring av djur, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans, även i form av pelletar | fri |