824/1993

Given i Helsingfors den 17 september 1993

Förordning om fortgående tillämpning av lagen om ensamrätt till kretsmönster för integrerade kretsar på kretsmönster från vissa länder

På föredragning av handels- och industriministern stadgas med stöd av 4 § 2 mom. lagen den 11 januari 1991 om ensamrätt till kretsmönster för integrerade kretsar (32/91):

1 §

Lagen om ensamrätt till kretsmönster för integrerade kretsar (32/91) tillämpas fortgående på ett kretsmönster vars upphovsman eller den på vilken upphovsmannens rätt till kretsmönstret har övergått är medborgare eller varaktigt bosatt eller har sin verksamhet i något av följande länder:

Australien
Belgien
Danmark
Frankrike
Grekland
Irland
Island
Italien
Japan
Liechtenstein
Luxemburg
Nederländerna
Norge
Portugal
Schweiz
Spanien
Storbritannien
Sverige
Tyskland
Österrike 
2 §

Lagen om ensamrätt till kretsmönster för integrerade kretsar tillämpas även på ett kretsmönster som första gången har spritts till allmänheten i en stat som nämns i 1 §.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 1993 .

Helsingfors den 17 september 1993

Republikens President
MAUNO KOIVISTO

Handels- och industriminister
Seppo Kääriäinen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.