1654/1991

Utfärdat i Helsingfors den 5 december 1991

Patent- och registerstyrelsens beslut om ändringar till klassificering av varumärken vid registrering

Patent- och registerstyrelsen har med stöd av 31 § varumärkesförordningen (296/64), sådan den lyder ändrad genom förordning av den 23 februari 1979 (209/79), fastställt följande ändringar till den klassificering som den 16 maj 1983 (510/83) fastställts att tillämpas vid registering av varumärken:

Klass 7

Maskiner och verktygmaskiner; motorer (dock ej för landfordon); kopplingar och transmissionsanordningar (dock ej för landfordon); jordbruksredskap; äggkläckningsapparater.

Klass 29

Kött, fisk, fjäderfä och vilt; köttextrakt; konserverade, torkade och inkokta frukter och grönsaker; sylter, geleér och kompotter; ägg, mjölk, och mjölkprodukter; näringsoljor och fetter.

Klass 30

Kaffe, te, kakao, socker, ris, tapioka, sago, kaffeersättning; mjöl och näringspreparat av säd, bröd, bakverk, sötsaker, glass; honung, sirap; jäst, bakpulver; salt, senap; ättika, såser (krydd-); kryddor; is.

Klass 35

Reklam; företagsledning; företagsadministration; kontorsgöromål.

Klass 36

Försäkringsverksamhet; finanshushållning; finanser; fastighetsärenden.

Klass 37

Byggnads-, underhålls- och reparationsverksamhet; installationstjänster.

Klass 38

Telekommunikation.

Klass 39

Transport; förpackning och lagring av varor; arrangering av resor.

Klass 41

Undervisning; ordnande av utbildning; underhållning; idrotts- och kulturella aktiviteter.

Klass 42

Förplägning; temporär inkvartering; medicinsk vård, hälso- och skönhetsvård; veterinär- och lantbrukstjänster, juridiska tjänster; vetenskaplig och industriell forskning; datorprogrammering; tjänster som icke ingår i andra klasser.


Detta beslut träder i kraft den 1 januari 1992.

Helsingfors den 5 december 1991

Generaldirektör
Martti Enäjärvi

Avdelningschef
Sirkka-Liisa Lahtinen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.