91/1989

Utfärdat i Helsingfors den 26 januari 1989

Skattestyrelsens beslut om ändring av skattestyrelsens beslut om befrielse från förskottsinnehållning på dividend, ränta och vinstandel

Skattestyrelsen har ändrat 2 § i sitt beslut av den 22 december 1988 om befrielse från förskottsinnehållning på dividend, ränta och vinstandel (1294/88) som följer:

2 §

Om utbetalare av dividend, ränta eller vinstandel i placeringsfond saknar den dividendskatteboksuppgift som avses i 38 § 2 mom. förordningen om förskottsuppbörd (1113/88) eller motsvarande genom direktöverföring erhållen uppgift om förskottsinnehållningen, verkställer utbetalaren förskottsinnehållning på dividend, ränta eller vinstandel i placeringsfond som under tiden 1.1.-20.2.1989 betalats till fysisk person eller inhemskt dödsbo endast till den del som deras sammanlagda belopp hos en och samma skattskyldig överstiger 2 000 mark.


Detta beslut träder i kraft den 1 februari 1989.

Helsingfors den 26 januari 1989

Generaldirektör
Lauri Honkavaara

Överinspektör
Mirjami Laitinen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.