455/1988

Utfärdat i Helsingfors den 19 maj 1988

Trafikministeriets beslut om ändring av 16 § ministeriets för kommunikationsväsendet och allmänna arbetena beslut om bussars konstruktion och utrustning

Trafikministeriet har ändrat 16 § 2 mom. ministeriets för kommunikationsväsendet och allmänna arbetena beslut den 4 september 1968 om bussars konstruktion och utrustning (550/68) som följer:

16 §

2. På en buss får på båda sidorna under fönstren målas eller fästas av klisterfolie tillverkade högst 0,5 meter höga reklamskyltar. Fram- och baktill på bussen samt på sidorna får finnas en beteckning med trafikidkarens namn och emblem, adress, hemort och telefonnummer. Fram- och baktill får dessutom finnas passagerarinformation. På sidorna och baktill på en buss får finnas reklam och bilder som hänför sig till busstrafiken och turismen samt till trafikidkarens verksamhet och hemort. Ingen tillåten reklam, text eller bild får vara reflekterande eller belyst.


Detta beslut träder i kraft den 1 juni 1988.

Helsingfors den 19 maj 1988

Trafikminister
Pekka Vennamo

Byråchef, överingenjör
Reino Lampinen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.