Työsopimuslain (55/2001) 2 luvun 7 §:n mukaan työnantajan on noudatettava vähintään valtakunnallisen, asianomaisen alalla edustavana pidettävän työehtosopimuksen (yleissitova työehtosopimus) määräyksiä. Työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta vahvistaa päätöksellään, onko valtakunnallinen työehtosopimus yleissitova.

Tällä sivustolla julkaistaan yleissitovat työehtosopimukset ja voimassaolevat työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunnan tai työtuomioistuimen päätökset. Päättyneistä työehtosopimuksista ja niitä koskevista päätöksistä saa lisätietoa vahvistamislautakunnalta. Lisäksi julkaistaan työmarkkinoiden keskusjärjestöjen välisiä sopimuksia, joiden noudattaminen työehtosopimuksen osana käy ilmi kustakin työehtosopimuksesta.

Yleissitovuutta vailla olevia työehtosopimuksia ei julkaista.

Yleissitovat työehtosopimukset (STM:lle jo toimitetut)

Aakkosjärjestyksessä

Yleissitovuuspäätökset

Aakkosjärjestyksessä

Keskusjärjestösopimukset

Keskusjärjestöjen välisiä sopimuksia aakkosjärjestyksessä ›

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.