18.6.2021

Oleskelulupa - Opiskelija - Viipyminen - Huomautus

Opiskelijan oleskelulupahakemuksen käsittelyn viivästyminen

Apulaisoikeuskanslerin sijainen antoi huomautuksen Maahanmuuttovirastolle laissa säädetyn enimmäiskäsittelyajan huomattavasta ylityksestä. Päätös lähetettiin tiedoksi myös sisäministeriölle.

Kantelijan oleskelulupahakemuksen käsittely oli kestänyt noin kahdeksan kuukautta, kun päätös asiassa tulee lain mukaan antaa tiedoksi 90 päivän kuluessa. Hakemus oli odottanut tulosalueen yleisessä työjonossa kuusi kuukautta ilman toimenpiteitä. Maahanmuuttovirasto oli esittänyt syyksi viivästymiseen henkilöstöresurssitilanteesta aiheutuneen ruuhkan.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen totesi, että vaikka virasto oli vedonnut resurssiensa vähäisyyteen, oli viivästykseen osoitettavissa myös työn organisointiin liittyviä puutteita. Viranomaisen tulee pyrkiä ennakoimaan muutokset ja järjestää asioiden käsittely siten, että määräajoissa voidaan pysytellä henkilöstöresurssien muutoksista huolimatta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.