23.7.2018

Asiakirjapyyntö - Julkisuuslaki - Määräaika - Poliisi

Poliisilaitoksen menettely asiakirjapyyntöön vastaamisessa

Apulaisoikeuskanslerin sijainen kiinnitti poliisilaitoksen huomiota viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 §:n säännösten noudattamiseen asiakirjapyyntöjen käsittelyssä.

Kantelija oli 20.6.2017 lähettänyt poliisilaitokselle toista kuin kantelussa tarkoitettua asiaa koskevan asiakirjapyynnön. Tähän pyyntöön oli vastattu samana päivänä, minkä jälkeen kantelija oli lähettänyt vielä kantelun kohteena olevan asiakirjapyynnön. Vaikutti siltä, ettei kantelija ollut saanut vastausta jälkimmäiseen asiakirjapyyntöönsä. Poliisilaitos pahoitteli viivästymistä.

Poliisilaitos oli sittemmin 28.9.2017 toimittanut kantelijalle tämän pyytämän asiakirjan.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen yhtyi Poliisihallituksen lausunnossaan esittämään, että asiakirjapyyntöön vastaamisessa julkisuuslain asettamat määräajat olivat ylittyneet ja poliisilaitoksen olisi tullut vastata asiakirjapyyntöön määräaikojen puitteissa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.