27.11.2017

Lopettaminen - petoeläin

Susien lopettamispäätökset Itä-Suomen poliisilaitoksessa

Apulaisoikeuskansleri selvitti tehdyn kantelun perusteella, oliko Itä-Suomen poliisilaitos toiminut oikein antaessaan susien lopettamispäätöksiä ajalla 23.11.2015 – 1.2.2016.

Asiassa ei tullut ilmi, että Itä-Suomen poliisilaitoksella tutkittavana ajanjaksona tehdyt päätökset olisivat olleet lainvastaisia.

Osassa suden lopettamista koskevia päätöksiä oli kuitenkin ollut puutteita, jotka oli havaittu myös Itä-Suomen poliisilaitoksen omassa laillisuusvalvonnassa.

Poliisihallituksen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen huomiota kiinnitettiin havaittuihin puutteisiin, ja todettiin, että koulutuksella ja ohjeistuksella on tarvittaessa varmistettava suden lopettamista koskevien päätösten asianmukaisuus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.