03.09.2014

Asiakirjapyyntö - Julkisuuslaki

Asiakirjapyynnön käsittelyssä noudatettava julkisuuslakia

Henkilö pyysi kaupungilta tietoa kaupungin hänelle yksityiseltä toimijalta ostamaa palvelua toteuttavan työntekijän nimestä. Tietoa pyytäneelle oli kirjeellä sekä muistutukseen annetussa vastauksessa ilmoitettu, että kaupungilla ei ollut pyydettyä tietoa.

Apulaisoikeuskansleri totesi, että viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) eli julkisuuslain menettelysäännöksiä on noudatettava asiakirjapyynnön käsittelyssä myös silloin, kun viranomaisella ei ole siltä pyydettyä tietoa. Asiakirjapyynnön käsittelyssä noudatettavasta menettelystä säädetään lähinnä julkisuuslain 14 ja 16 §:ssä.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kaupungin huomiota velvollisuuteen noudattaa asiakirjapyynnön käsittelyssä julkisuuslain menettelysäännöksiä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.