17.03.2014

Asuinpaikka - Syrjintä - Yhdenvertaisuus

Asuinpaikka on kielletty valintakriteeri työhönotossa

Kaupunki rikkoi apulaisoikeuskanslerin mielestä syrjinnän kieltoa, kun se ei ollut ottanut huomioon hakijan kesätyöpaikkahakemusta pelkästään sen vuoksi, että hakijan kotipaikka ei ollut kyseinen kaupunki. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kunnanhallituksen huomiota siihen, että yhdenvertaisuuslain mukaan ketään ei saa syrjiä henkilöön liittyvän syyn perusteella. Yhdenvertaisuuslaki koskee myös työhönoton valintakriteereitä. Sellainen henkilöön liittyvä syy, joka ei liity työn tai tehtävän suorittamiseen, kuten asuinpaikka, on kielletty valintakriteeri.

Lisäksi apulaisoikeuskansleri katsoi, että työpaikkojen hakemista koskevasta yleisölle suunnatusta tiedottamisesta tulee selvästi ilmetä kaikki ne tavat, joilla työpaikkaa voi hakea.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.