17.03.2014

Hyvä hallinto - Työvoima

TE-toimiston menettely työtarjousten lähettämisessä

Kantelija arvosteli oikeuskanslerille osoittamassaan kirjoituksessa työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimisto) menettelyä työtarjousten lähettämisessä. Kirjoituksen mukaan työtarjous oli saatettu lähettää kantelijalle tiedoksi niin lyhyellä hakuajalla, että aika oli ehtinyt mennä umpeen ennen kuin työtarjous oli edes saapunut kantelijalle.

Apulaisoikeuskanslerin mielestä TE-toimiston tulisi ilmoittaessaan tällaisesta paikasta olla yhteydessä työhakijaan henkilökohtaisesti esimerkiksi puhelimitse. Tällä varmistettaisiin työnhakijan tosiasiallinen mahdollisuus hakea työpaikkaa.

Apulaisoikeuskansleri saattoi esittämänsä näkökohdat työtarjousten toimittamisesta liian lyhyellä hakuajalla TE-keskuksen tietoon.

Perustuslaki 18 § ja 21 §
Hallintolaki 7 § ja 59 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.