12.02.2004

Ympäristölautakunta - Roskaantuneen alueen puhdistamisvelvoite - Riittävä selvitys

Ympäristölautakunta ei ollut hankkinut riittävää selvitystä ennen roskaantuneen alueen puhdistusvelvoitteen antamista

Apulaisoikeuskansleri totesi päätöksessään, että ympäristölautakunta oli tosin tehnyt kiinteistöllä useita tarkastuksia, mutta vaadittavaa selvitystä ei syystä tai toisesta ollut hankittu. Lautakunnan päätökset puhdistamisvelvoitteesta olivat siten perustuneet puutteelliseen selvitykseen. Apulaisoikeuskansleri oli jo 24.9.2001 antamassaan päätöksessä kiinnittänyt huomiota siihen, että ennen roskaantuneen alueen puhdistamisvelvoitteen antamista oli riittävästi selvitettävä ja eriteltävä se, mitkä kiinteistöillä olevista ajoneuvoista sekä muista esineistä ja tavaroista olivat jätelain 19 §:ssä tarkoitetun tavoin käytöstä poistettuja.

Kun lautakunnan tekemä päätös 12.6.2002 oli hallinto-oikeuden 12.6.2003 tekemällä päätöksellä kumottu, asia ei antanut aihetta muuhun toimenpiteeseen, kuin että apulaisoikeuskansleri kiinnitti vastaisuuden varalta ympäristölautakunnan huomiota riittävän selvityksen hankkimiseen jätelain 21 §:ssä tarkoitetussa puhdistamisvelvoitetta koskevassa asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.