17.11.2000

Pöytäkirjanpito - Virheellinen pöytäkirjamerkintä

Pöytäkirjamerkinnän virheellinen korjausmenettely

Kunnanhallituksen asettaman toimikunnan varapuheenjohtajana toiminut henkilö oli toimikunnan päättäessä tehtävien tilaamisesta hänen yhtiöltään poistunut kokoustilasta. Sihteerinä toiminut henkilö ei ollut kuitenkaan merkinnyt jääväämistä pöytäkirjaan. Sihteerille annettiin tehtäväksi seuraavassa kokouksessa täydentää pöytäkirja asianmukaisesti. Kokouksessa vaadittu pöytäkirja oli kuitenkin unohtunut sihteeriltä tekemättä.

Kunnansihteeri oli jälkeenpäin virheellisesti neuvonut toimikunnan sihteeriä tekemään korjauksen alkuperäiseen pöytäkirjaan. Myöhemmin kunnansihteeri oli kuitenkin ilmoittanut, että hänellä oli ollut väärä käsitys korjaamismenettelystä. Hän oli ilmoittanut, että korjaaminen tuli tehdä päätöksen tallekappaleeseen ja kokouspöytäkirjan tarvittava korhaus oli saatettava toimikunnan käsiteltäväksi.

Vastaisen varalle apulaisoikeuskansleri on kiinnittänyt toimikunnan sihteerin huomiota pöytäkirjan korjauksessa tapahtuneen menettelyn puutteellisuuteen sekä kunnansihteerin huomiota oikeiden neuvojen antamisen merkitykseen.

HallMenetL 26 § ja 28 § 3 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.