15.11.2000

Todistuksen antaminen

Kiinteistön verotusta koskevan todistuksen antaminen

Kuulutuslainhuudon myöntämistä koskevan kantelun yhteydessä havaittiin, että verotoimiston verojohtaja oli antanut kiinteistön verotuksesta viimeisen kymmenen vuoden ajalta kiinteistön yksilöinnin osalta virheellisen todistuksen.

Todistuksen mukaan todistuksen hakija oli maksanut veron koko kiinteistöstä, vaikka verottajalla käytettävissä olleitten tietojen mukaan veroa oli maksettu vain määräalasta. Antamassaan selvityksessä verojohtaja myönsi kirjoitus-/yksilöintivirheen, todistuksen olisi tullut koskea vain määräalaa.

Apulaisoikeuskansleri on huomauttanut verojohtajaa virheellisestä menettelystä. Verojohtaja ei ollut todistusta antaessaan menetellyt virkamiehelle asetetun huolellisuuden ja tarkkuuden vaatimuksen täyttävällä tavalla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.