05.01.1998

Arpajais - ja rahapelitoiminta - Julkinen valvonta - Hevoskilpailut

Arpajais- ja rahapelitoiminnan julkista valvontaa koskevien lisäsäännösten tarve

Oikeuskansleri on erästä kantelua tutkiessaan havainnut, että veikkausasetuksessa ja totopeliasetuksessa tarkoitettujen hevoskilpailujen valvontaa ei ole säädetty minkään viranomaisen tehtäväksi. Valvonnasta huolehtii Suomen Hippos ry. Oikeuskansleri ei ole toimivaltainen arvioimaan sen menettelyä tässä suhteessa.

Tämän johdosta oikeuskansleri on sisäasiainministeriölle tiedoksi toimittamassaan päätöksessä todennut, että luvanvaraiseen arpajais- ja rahapelitoimintaan liittyvät julkiset intressit edellyttävät, että toimintaan liitetään jonkinasteista julkista valvontaa. Julkinen luotettavuus edellyttäisi, että sisäisen valvonnan täydentäjänä veikkaustoiminnan ja totopelien kohteena olevien hevoskilpailujen julkisluonteisesta valvonnasta olisi tarpeellisia säännöksiä.

ArpajaisL 4 §, VeikkausA 8 §, TotopeliA 8 §, TotopeliA 9 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.