28.01.1998

Esteellisyys - Luottamusmies

Asian käsittely kunnan viranomaisissa

Kunnanhallituksen jäsen oli selvitysten mukaan ollut toteuttamassa ja edistämässä polun rakentamista ennen asian hallinnollista käsittelyä kunnan toimielimissä. Luottamusmiehen puolueettomuuden oli katsottu niin ollen vaarantuneen, että hän oli esteellinen kysymyksessä olevassa asiassa. Ympäristökeskus oli palauttanut asian kunnanhallitukselle uutta käsittelyä varten.

Apulaisoikeuskansleri on kanteluasiassa antamassaan ratkaisussa todennut, että kunnanhallituksen edustaja ei olisi saanut esteellisenä olla läsnä teknisen lautakunnan kokouksissa häntä itseään koskevaa asiaa käsiteltäessä, eikä myöskään osallistua kunnanhallituksessa tapahtuneeseen asian käsittelyyn. Asianomaisen luottamusmiehen huomiota kiinnitetty esteellisyyssäännösten tarkkaan noudattamiseen kaupungin toimielimissä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.