10.12.1997

Lohiasetus - Yhdenvertaisuus - Ammattikalastaja

Lohenkalastuksen säätelyn vaikutuksista eri kalastaryhmiin

Luonnossa lisääntyvien lohikantojen suojelemiseksi on annettu asetus 258/1996 lohenkalastusta koskevista rajoituksista Suomen aluevesillä ja kalastusvyöhykkeellä varsinaisella Itämerellä ja Pohjanlahdella sekä Simojoessa. Sillä kielletään tehokkaiden lohipyydysten käytön kaikilta Suomen kansalaisilta tiettynä aikana niillä vesialueilla, joilla se suojelun takia on tarkoituksenmukaista.

Asetusta valmisteltaessa oli pidetty tärkeänä mahdollisuutta vaikuttaa ammattikalastukseen.

Luonnossa lisääntyvää lohta on tarpeen kiireellisesti suojella. AOK on katsonut, ettei puheena olevia rajoitussääntöjä valmisteltaessa ja annettaessa ollut menetelty tavalla, joka perusteettomasti syrjisi ammattikalastajia muiden kalastajaryhmien hyödyksi, kun otetaan vielä huomioon, että sallituilla pyyntivälineillä saadulla saaliilla ei ole saatujen tietojen mukaan sanottavaa vaikutusta lohikantojen tilaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.