08.10.1996

Veronoikaisua koskevien asiakirjojen luovuttaminen - Esitutkinta - Dokumentointi

Veronoikaisua koskevien asiakirjojen luovuttaminen poliisille

Poliisilaitoksen esitutkinnan suorittanut ylikonstaapeli oli tilannut verotoimistosta todistajana kuullun henkilön veronoikaisua koskevat asiakirjat. Verotoimistossa ei ollut asiakirjojen tilaamista ja lähettämistä dokumentoitu. Asianomainen henkilö oli myöhemmin kiistänyt antaneensa asiakirjojen tilaamiseen suostumuksen eikä sitä ollut myöskään kirjattu allekirjoitettuun kuulustelupöytäkirjaan.

Kanteluasiaan annetussa ratkaisussa on todettu, että jos asiakirjojen hankkiminen perustuu asianomaisen henkilön suostumukseen, olisi se perusteltua kirjata, vaikka esitutkintaa koskevat säännökset eivät kirjaamista suoraan edellytäkään. Myös tietojen luovuttaminen ja niiden perusteet on dokumentoitava siten, että ne pystytään jälkikäteen toteamaan. Apulaisoikeuskanslerin käsitys saatettu poliisi- ja veroviranomaisille tiedoksi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.