18.08.1994

Verovalitus - Verovelvollisen oikeusturva - Käsittelyn viipyminen

Verovalituksen käsittelyn viipyminen lääninoikeudessa

Oikeuskansleri on katsonut, että verovalitusten nykyinen viipyminen lääninoikeudessa selkeästi vaarantaa verovelvollisen oikeusturvan.

Verovalitusten keskimääräinen käsittelyaika Oulun lääninoikeudessa on 19,3 kuukautta ja vuoden 1992 aikana vireille tulleita asioita on ollut ratkaisematta 264 kappaletta. Edellä oleva on poikennut siitä perustellusta tavoitteesta, jonka mukaan verovalitukset tulisi voida ratkaista ennen seuraavan verotuksen valmistumista.

Eduskunta on, vastauksena hallituksen esitykseen verotuksen muutoksenhakujärjestelmän uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi antamassaan vastauksessa,edellyttänyt erityisen huomion kiinnittämistä alemman tason oikaisu- ja muutoksenhakuasteiden käytännön toimintaedellytyksiin, niin että kyseinen taso muodostuu oikeussuojan painopistealueeksi.

Valtioneuvoston yleisistunnon esittelylista 21.7.1994

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.