11.08.1994

Korkeuden mittaaminen - Lupaehtojen noudattamisen valvonta - Maa-aineslupa

Virkatehtävissä suoritettavien mittausten täsmällisyys

Kunnan ympäristönsuojelulautakunnan sihteerinä toiminut rakennusmestari oli suorittanut sora-alueella korkeuden mittauksen lupaehtojen noudattamisen valvomiseksi. Mittaustulos oli merkitty sihtilappuun ja kiinnitetty nitojalla alueella olevaan sähköpylvääseen. Korkeuden mittaus oli epäonnistunut ja siinä oli heittoa noin 5-6 metriä.

Viranhaltijan huomiota on kiinnitetty siihen, että virkatehtävissä suoritettavat mittaukset tulee suorittaa riittävän täsmällisesti. Samalla on todettu, että koska kyseessä oli viranhaltijan suorittama mittaus, on mittauksen tarkoitus huomioon ottaen ollut syytä olettaa, että mittaustulosta ryhtyvät käyttämään hyväkseen alueella työskentelevät soranoton seurannassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.