16.01.1992

Kotihoidontuki - Vammaiset lapset - Sosiaalihallituksen ohje

Kotihoidontuen maksamisesta vammaisten lasten vanhemmille

Kantelukirjoitus oli koskenut sosiaalihallituksen sosiaalihuoltolain (710/82) 3 §:n ja sosiaalihuoltoasetuksen (607/83) 22 §:n nojalla antamien ohjeiden soveltamista. Kirjoituksen mukaan sosiaalilautakunta oli annettujen ohjeiden vastaisesti tehnyt päätöksen, jonka nojalla jätettiin maksamatta kotihoidontukea sellaisille vammaisten lasten perheille, joiden lapsi oli opetusyksikön oppilaana.

Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan todennut, että kotihoidontuki on kunnan järjestämää sosiaalipalvelua ja että sosiaalilautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää kotihoidontuen piiriin hyväksyttävien valinnasta ja hoitotuen määrästä. Hoitotuen määrään vaikuttaa kullekin vuodelle hoitotukeen varatun määrärahan suuruus ja tuen hakijoiden määrä.

Sosiaalihallituksen aikanaan antamat ohjeet ovat olleet suosituksen luonteisia eikä menettelyä, joka ei ole täysin mainittujen ohjeiden mukaista voida pitää siten virheellisenä tai moitittavana, että se vaatisi oikeuskanslerin toimenpiteitä (610/1/90).

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.