16.12.1992

Yleisten tilojen suunnittelu - RakA_85a_§:n laiminlyönti

Rakennusasetuksen 85a §:n sisältämien määräysten huomioon ottaminen rakennuslupaa myönnettäessä

Rakennuslautakunta oli liikekeskukselle myöntämänsä rakennusluvan yhteydessä vahvistanut liikekeskuksessa sijaitsevan rakennuksen piirustukset. Kyseinen ravintolatila oli sellainen yleisön käyttöön tarkoitettu tila, jota rakennusasetuksen 85a §:ssä tarkoitettiin. Huomioon ottaen Suomen rakentamismääräyskokoelman F 1:n (1985), joka koski yleisön käyttöön tarkoitettujen tilojen suunnittelua liikuntaesteisille soveltuvaksi, ravintolatilojen saniteettitilat eivät täyttäneet puheena olevaa vaatimusta. Rakennuslautakunta oli sittemmin ottanut yhteyttä tontin omistavaan kiinteistöyhtiöön ja sopinut kyseisten tilojen muuttamisesta vastaamaan määräysten vaatimuksia.

Apulaisoikeuskansleri on kantelijana olleen yhdistyksen kirjoituksen johdosta käsityksenään todennut, että rakennuslupaa liikekeskukselle myönnettäessä rakennusasetuksen 85a § oli jäänyt noudattamatta. Samalla rakennuslautakuntaa pyydetty ilmoittamaan, milloin suunnitelmien mukaiset ravintolan saniteettitilojen korjaustyöt on suoritettu.

RakA 85a §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.