16.10.1992

Rangaistusmääräys - Kieli

Huomion kiinnittäminen siihen, että poliisimiehillä on kenttätyötään varten ruotsinnos liikennerikkomusten seuraamusten määräämistä varten käytettävästä käsikirjasta

Kantelun tutkimisen yhteydessä oli käynyt ilmi, ettei liikkuvan poliisin poliisikonstaapeleiden käytössä ollut vielä elokuussa 1991 tieliikennerikkomusten seuraamusten määräämisessä käytettävän käsikirjan ruotsinkielistä kappaletta. Käsikirja oli suomenkielisenä (poliisiosaston julkaisu, sarja A, nro 4/ 1990) ilmestynyt jo joulukuun lopussa 1990.

Kielilain 6 § 2 momentin 1 kohdan mukaan (141/35) rikosasiassa on käytettävä vastaajan kieltä. Tämän vuoksi sisäasiainministeriön huomiota on kiinnitetty sen seikan tärkeyteen, että poliisi saisi kenttätyötään varten rangaistusmääräyslomakkeiden lisäksi po. käsikirjan ruotsinkielistä kappaletta ja että käsikirjan monistus ja jakelu hoidetaan asianmukaisesti.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.