11.09.1992

Syyteharkinta - Syyttämättä jättäminen - Päätöksen perusteleminen

Huomion kiinnittäminen syyttämättäjättämispäätöksen perustelemiseen ja syyttäjän velvollisuuteen huolehtia siitä, että syyteharkinta suoritetaan koko esitutkinta-aineiston osalta

Ensimmäisen kaupunginviskaalin huomiota kiinnitetty syyttämättäjättämispäätöksen perustelemiseen ja syyttäjän velvollisuuteen huolehtia siitä, että syyteharkinta suoritetaan koko esitutkinta-aineiston osalta. Rakennuslautakunta oli tehnyt rikos ilmoituksen ja esitutkinta oli suoritettu asuinrakennuksen, autotallin, kahden aitan ja grillikatoksen luvatta tapahtuneen rakentamisen johdosta. Ensimmäinen kaupunginviskaali oli jättänyt syyteharkinnan suorittamatta asuinrakennuksen ja autotallin osalta. Hän ei ollut myöskään syyttämättäjättämispäätöksessään esittänyt perusteluja sille esitutkinta-aineiston kanssa ristiriitaiselle ratkaisulleen, jonka mukaan aitat ja grillikatos eivät olleet sellaisia rakennuslaissa tarkoitettuja rakennuksia, joiden rakentamiseen vaadittiin rakennuslupa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.