12.02.1992

Katualueen haltuunotto - Katualueen mittauksen alkaminen

Kunnallisen rakennusviranomaisen menettely otettaessa katualuetta kaupungin haltuun.

Alueelle oli vahvistettu ensimmäinen asemakaava 7.3.1989. Katualueen mittaustoimitus oli aloitettu 2.11.1989. Maanrakennus insinööri oli samana päivänä kirjeellä ilmoittanut maanomistajalle, että koska katualueen mittaustoimitus oli aloitettu, niin katualueiden alle jäävät tilan osat tulevat siirtymään kaupungin hallintaan 14 päivän kuluttua kirjeen päiväyksestä lukien.

Yleisen alueen mittaus oli saatu päätökseen vasta syksyllä 1990 eikä asiassa ollut ilmennyt, että kaupunki olisi ottaessaan katualueen haltuunsa syksyllä 1989 ryhtynyt katualuetta rakentamaan tai muutoin tarvinnut aluetta tarkoitukseensa. Huomioon ottaen myös, että maanrakennusinsinöörin kirjeessä haltuunottopäivä oli merkitty virheellisesti, asiassa ei oltu menetelty rakennuslain 48 §:n ja -asetuksen 92 §:n mukaisesti.

Kaupungin rakennusviraston ja maanrakennusinsinöörin huomiota kiinnitetty rakennuslain ja -asetuksen noudattamiseen katualuetta haltuunotettaessa rakennuslain 48 §:n mukaisesti.

RakL 47 ja 48 §
RakA 92 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.