24.01.1992

Lainanhakumenettelytavan tiedottamisen laiminlyönti - Korkotukilainahakemusten katoaminen

Kunnallinen tiedottaminen ja ohjaus korkotukilainan hakumenettelystä

Yrittäjät olivat alustavasti neuvotelleet kunnan yritysasiamiehen kanssa maaseudun pienimuotoisen yritystoiminnan tukemisesta annetun lain mukaisesta avustuksesta ja lainasta, mihin yritysasiamies oli antanut yritysneuvontaa. Lain mukaan lainahakemusten laadintapaikka on pankki. Yrittäjät eivät kyseistä lainahakemusta laadittaessa olleet olleet yhteydessä pankkiin. Vaikka asia ei kuulunut yritysasiamiehen toimialaan, hänen tehtävänsä olisi ollut asiakkaille selvittää minkä viranomaisen toimialaan kyseinen asia kuuluu. Yritysneuvontaa annettaessa tiedon kulku oli ollut myös puutteellista.

Yritysasiamiehen huomiota kiinnitetty asianmukaiseen neuvontaan ja asiakkaiden ohjaamiseen käyttämään oikeita menettelytapoja. Kysymys oli myös tiedon välityksen asianmukaisesta järjestämisestä kuntalaisille.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.