03.01.1992

Virkavapausanomus - Virkaeron myöntäminen - Asian käsittely ortodoksisessa kirkollishallituksessa

Viranhaltijan oikeus saada asianmukainen käsittely viranomaiselle tehtyyn hakemukseensa

Hakiessaan virkavapautta ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran virasta opiskelua varten hakija oli samassa hakemuksessa ilmoittanut, että mikäli virkavapautta ei myönnetä pyydetylle ajalle, hakija irtisanoo itsensä seurakunnan kirkkoherran virasta. Ortodoksinen kirkollishallitus ei ollut päätöksessään ottanut kantaa virkavapaushakemukseen, vaan ortodoksisesta kirkkokunnasta annetun asetuksen 66 §:n 1 momentin perusteella myöntänyt hakijalle eron häntä kuulematta siitä, tahtoiko hän todella anoa eroa ja muutoinkaan käsittelemättä virkavapaushakemusta, johon ei kirkollishallituksen päätöksessä ollut lainkaan otettu kantaa.

Kanteluasiassa antamassaan ratkaisussa apulaisoikeuskansleri on kiinnittänyt ortodoksisen kirkollishallituksen huomiota viranhaltijan oikeuteen saada hakemuksensa asianmukaisesti käsiteltyä viranomaisessa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.