Ampuma-aserikokset siirrettiin rikoslakiin

Tähän asti ampuma-aselaissa ja järjestyslaissa olleet aserikoksia koskevat säännökset siirrettiin kesäkuun alusta rikoslakiin. Rangaistuksia koskeviin säännöksiin ei kuitenkaan tullut asiallisia muutoksia ja myös rangaistustaso säilyi ennallaan. Uudistus on osa rikoslain kokonaisuudistusta.

Rikoslaissa ampuma-aserikokset jaetaan törkeysasteeltaan kolmeen portaaseen: ampuma-aserikokseen, törkeään ampuma-aserikokseen ja lievään ampuma-aserikokseen. Muita aserikoksia ovat vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkominen, vaarallisen esineen hallussapito, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen luovuttaminen alaikäiselle.

Ampuma-aselakiin jäivät edelleen vähäisiä ampuma-aserikkomuksia koskevat rangaistussäännökset. Lisäksi ampuma-aselakiin lisättiin säännökset poliisin oikeudesta hävittää vähäarvoiset aseen osat, kaasusumuttimet, patruunat tai erityisen vaaralliset ammukset. Muita aseita koskeva vastaava hävittämissäännös jäi järjestyslakiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.