EU:n kemikaaliasetus REACH voimaan kesäkuussa - viranomaiset ovat velvollisia antamaan neuvontaa

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006 kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista (REACH) tulee olemaan sellaisenaan sitovaa lainsäädäntöä kaikissa EU:n jäsenmaissa 1.6.2007 alkaen. REACH-asetus velvoittaa viranomaiset järjestämään asetusta koskevaa neuvontaa.

Valmisteilla on myös asetus kemikaalien yhdenmukaistetun luokitus- ja merkintäjärjestelmän (GHS) toimeenpanosta EY-lainsäädäntöön. Euroopan komissio antaa lähiaikoina ehdotuksensa ns. GHS-asetukseksi. Asetusehdotusta käsitellään sekä neuvostossa että Euroopan parlamentissa, ja lopullinen asetus pyritään saamaan valmiiksi noin alkukesällä 2008. Myös GHS-asetus tulee olemaan sellaisenaan voimassa myös Suomessa.

REACH- ja GHS-aiheista kerätään tietoa internetiin osoitteeseen www.reachinfo.fi.

Kysymyksiä viranomaisille voi lähettää sähköpostiosoitteisiin reach@sttv.fi ja reach@ymparisto.fi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.