Lakiwiki - vapaa suomalainen juridiikan tietosanakirja avattu

Juridiikkaan erikoistunut vapaa tietosanakirja Lakiwiki on avattu osoitteessa www.lakiwiki.fi.

Lakiwiki on wiki-periaattein toimiva verkkosivusto, jonka sisällön luomiseen kuka tahansa voi osallistua. Wiki-sivustoja on olemassa jo tuhansia, joista tunnetuin on verkkotietosanakirja Wikipedia.

Lakiwiki on kaikille avoin palvelu, jonka käyttäminen on maksutonta. Sivustolla julkaistuja artikkeleita voi kuka tahansa juridiikan osaaja vapaasti muokata, myös ilman rekisteröitymistä, samoin uusien artikkeleiden luominen käy näppärästi. Sisällön luovat siis palvelun käyttäjät. Teknisen ylläpidon tarjoaa Edita Publishingin Laki- ja yritystieto -yksikkö.

Lakiwikin artikkeleilta edellytetään laadukasta lähdeaineistoa ja hyvää viittaustapaa, kuten tavallisissakin oikeustieteellisissä artikkeleissa. Erityisesti alkuvaiheessa yksikön juristitoimittajat valvovat sisällön tasoa ja oikeellisuutta. Palvelulle ei ole luotu jäykkää rakennetta, vaan sen halutaan kehittyvän käyttäjien toiveiden mukaisesti. "Tavoitteena on, että Lakiwikistä muodostuisi kattava ja laadukas, kaikille avoin juridiikan hakuteos. Tavoite ei toteudu hetkessä, mutta olemme nyt luoneet asiasta kiinnostuneille juristeille ja oikeustieteen opiskelijoille nykyaikaiset ja laadukkaat välineet helppokäyttöisen, yhteisen tietopankin luomiseksi", toteaa apulaisjohtaja Vesa Mutalahti Edita Publishingista.

Yksinkertaisen käyttöliittymänsä ansiosta palvelun käyttäminen ja muokkaaminen on helppoa. Siitä toivotaankin apuvälinettä vaikkapa oikeustieteen opintoihin ja myös juristin arkityöhön. Sivuille kootaan artikkelitoiveita, joihin kuka tahansa voi tarttua ja näin kasvattaa palvelun sisältöä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.