Elintarviketurvallisuusvirasto aloitti

Elintarviketurvallisuustyö on koottu yhdeksi uudeksi viranomaiseksi "pellolta pöytään" -periaatteella. Toukokuun alussa 2006 aloittaneeseen uuteen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan on yhdistetty Elintarvikevirasto, Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos (EELA) ja Kasvintuotannon tarkastuskeskus (KTTK) sekä maa- ja metsätalousministeriön elintarvike- ja terveysosaston toimeenpanotehtävät.

Virasto toimii maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla.Toiminnan päämääränä on varmistaa elintarvikkeiden turvallisuus, edistää eläinten terveyttä ja hyvinvointia, huolehtia kasvin- ja eläintuotannon edellytyksistä sekä kasvinterveydestä.

Valvontaa

Evira valvoo ja tarkastaa elintarvikkeiden sekä maa- ja metsätalouden tuotantopanosten laatua ja turvallisuutta, eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä kasvinterveyttä. Eviran laboratorioissa tutkitaan tarkastuksissa otettuja näytteitä ja tehdään elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyvää analytiikkaa.

Tutkimusta

Evirassa tehdään tieteellistä tutkimusta, riskinarviointia ja eläintautien diagnostista tutkimusta. Virastossa toimii oman alansa vertailulaboratorio.

Toimintaa ympäri Suomen

Elintarviketurvallisuusviraston runsaasta 750 henkilöstä vajaat 500 on Viikissä. Muu osa henkilöstöä työskentelee viraston alueellisissa toimipisteissä ja teurastamoilla lihantarkastustehtävissä kaikkiaan 32 paikkakunnalla.

Uusi toimitalo Viikissä

Viikissä oleva uudisrakennus on osa Viikin yliopistokampusta, mikä tarjoaa erinomaisen työskentely-ympäristön uuden organisaation asiantuntijoille ja tutkijoille. Eviran toimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy. Julkisivumateriaalina on vaalea silkkipainettu lasi. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattojen yläpuolelle kohoava näkötorni.

Eviran verkkosivut

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.