Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Ulosottolain uudistus voimaan

Ulosottolainsäädännön kokonaisuudistuksen III vaihe tuli voimaan maaliskuun alussa.

Uuden lain mukaan velkaa voidaan periä velallisena olevalta luonnolliselta henkilöltä ulosottotoimin 15 vuoden ajan. Jos kuitenkin velkojana on yksityinen ihminen tai rikoksen johdosta vahinkoa kärsinyt asiassa, jossa on tuomittu vankeutta, määräaika on 20 vuotta. Määräaikaa voidaan poikkeustilanteissa käräjäoikeuden päätöksellä jatkaa kymmenellä vuodella. Määräaika koskee vain ulosottoa, ei velan vanhentumista. Velkoja voi jatkossakin katkaista vanhentumisen maksutuomion jälkeen viiden vuoden määräajoin. Uudistuksen myötä otetaan käyttöön myös ulosoton uusi tietojärjestelmä, joka mahdollistaa ulosottoasian vireillepanon missä ulosottopiirissä tahansa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.